I januar har klubben Aikido Yuishinkai Randers lavet en række åben træning arrangementer for at nysgerrige kan komme forbi og se hvad det er for noget. Som de selv siger,
“Vi vil så gerne dele vores glæde ved Aikido med nogle flere”.
Aikido er bla. blevet brugt af de Københavnske HT-buschauffører for at gøre dem bedre til at lave fredelig konflikthåndtering. Det har resulteret i en nedgang i antallet af arbejdsskader.
Klubben har et lille familiehold, der træner hver onsdag fra kl. 18-19, aldersgruppen er fra 7-12, og forældrene deltager i det omfang de har lyst.
Voksenholdet er fra 13 år og opefter, for som Instruktør Thomas Degn Nielsen siger
“Der er ingen øvre aldersgrænse i Aikido. Aikido teknikkerne er meget basis teknikker, der udføres på forskellige niveauer, derfor er det relativt let at tilpasse niveauerne til man er meget øvet eller helt nybegynder, og derfor er der ikke niveauopdelte hold”.
Thomas Degn Nielsen har dyrket kampsport i mere end 25 år, men valgte Aikido for 16 år siden. “Jeg ledte efter et sted hvor jeg var fri for den aggressive tilgang til konfliktløsninger. Jeg søgte lidt rundt og faldt over en artikel om den her japanske kampkunst, som søgte en fredelig vej ud af konflikter. Efter de første par træninger var jeg solgt – og var klar over at jeg havde fundet mit sted”, fortæller Thomas Degn Nielsen.
Den lille Aikido klub har eksisteret i tre år, efter den blev etableret som et samarbejde mellem Kristrup Skoles SFO og Thomas Degn Nielsen.
“SFO’en var et middel til at kunne undervise et større publikum, og introducere dem til min passion”, siger Thomas.
“Det var egentlig lidt besværligt med job og undervisning i en SFO, og jeg havde svært ved at kunne afvikle det ordentligt, valgte jeg at fokusere udelukkende på aftentræningen – en beslutning jeg ikke har fortrudt. Vi har en dejlig afslappet stemning i dojo’en (træningssalen – red.) hvor vi både er seriøse og kan pjatte. Hvis jeg er lidt træt – kommer jeg altid glad og fuld af god energi fra træning, fordi mine elever giver mig så meget tilbage. Det kan man jo kun blive glad af”, fortæller Thomas – der efter sigende glæder sig rigtigt meget til et nyt spændende år, med Aikido i Randers.