En kirkegård er måske ikke det mest oplagte sted at tilbringe nogle timer i den festlige Randersuge. Ikke desto mindre strømmer gæsterne til Østre Kirkegård i Randers for at høre tankevækkende historier om den gamle kirkegård, når kalenderen nu igen viser august. Museum Østjylland inviterer på to historiske rundvisninger på Østre Kirkegård i Randersugen og du kan lytte til et interview med Tina Knudsen Jensen, da hun besøgte Radio Alfa onsdag morgen
Det er arkivar Tina Knudsen Jensen, der fortæller byhistorie på en anderledes måde. Ved de to rundvisninger vil hun dele ud af sin store viden om Østre Kirkegård og dermed om hele byen og dens historie – og det plejer at lokke mange folk til. 
”Det er simpelthen så dejligt med den store interesse for kulturhistorie set gennem kirkegårdens bevaring. Rundvisningen appellerer til en bred gruppe af deltagere – her deltager alle: Fra pensionister til unge mennesker med barnevogne, måske kun med det til fælles, at de interesserer sig for historie”, fortæller Tina Knudsen Jensen. Mange generationer har haft deres gang og fået deres endelige hvilested på Østre Kirkegård, siden den blev indviet i 1811. I dag er den både Randers’ ældste fungerende kirkegård og grøn, rekreativ oase for byens borgere.
Dengang Østre Kirkegård ikke hed Østre Kirkegård