Alle elsker den nuttede pandabjørn og den smukke, stribede tiger. Men hvad med alle de dyr, der ikke har blød pels og store, brune øjne? Mange af de arter som nogle kan synes er grimme og kedelige, er enormt vigtige for naturen, men bliver ofte overset. Dét ønsker WWF’s PandaClub og Randers Regnskov at lave om på

Gennem et show med nycirkus og artister i verdensklasse fejrer de på Valentines Day kærligheden til de grimme dyr under overskriften ”Beauty & the Creep”.

”Det er sindssygt vigtigt, at vi også giver noget kærlighed og opmærksomhed til de dyr, der ofte bliver opfattet som grimme. Der er alt for mange arter, der lider i stilhed og bliver fuldstændig overset, selvom de er helt afgørende for, at naturen og klodens økosystem kan hænge sammen. Derfor håber jeg, at både store og små vil komme og fejre kærligheden til klodens mere finurlige dyr sammen med os 14. februar i Randers Regnskov,” siger Gitte Hemmingsen, leder af WWF’s PandaClub.

Dansende insekter og (u)lækre snacks

Et af de dyr, der er vigtige for naturen, men desværre ofte er overset, er for eksempel den lille honduranske hvide flagermus, der ligner en blanding af en gris og en uldtot. Den lever af frugt, og det gør den til skovens medhjælper, da den spreder frø gennem sin afføring, og derfor er med til at bevare træerne, der er hjem for alverdens arter.

Gennem show og spas vil PandaClubs artister i farvestrålende kostumer optræde som netop flagermus, græshoppe, kakerlak, skorpion og slange og fortælle både børn og voksne om vigtigheden af klodens mangfoldige dyreliv – også de skællede, krybende og mere finurlige arter. Der vil blive set nærmere på, hvad der er ”hit” dyr og ”shit” dyr – og hvis du tør, kan du smage lækre insektsnacks.

Grimme dyr er vigtige for naturen

Forskere har sammensat en liste over de 100 allermest udrydningstruede dyre-, plante- og svampearter i verden. Ingen af dem er specielt vigtige for os mennesker, og derfor er de desværre rigtigt svære at redde. Og det er trist, mener Asser Øllgaard i Randers Regnskov, der derfor er glad for at sætte fokus på dyrene sammen med WWF’s PandaClub:

”De dyr, som mange mennesker opfatter som ulækre og grimme, er jo smukke på deres helt egen måde, og så spiller de i øvrigt en vigtig rolle i økosystemet. Det er samtidig dyr, der har interessante tilpasninger og alene af den grund er værd at kigge nærmere på,” siger Asser Øllgaard, biolog i Randers Regnskov.

Fakta:

 “Beauty & the Creep” kan opleves i Randers Regnskov tirsdag 14. februar  fra kl. 17-21. Der vil være tre shows en gang i timen. Man kan læse mere på pandaclub.dk