Seks ugers forsinkelse af genåbning af Kulturhuset i Randers skyldes støv og stormen Otto.

KIAN JOHANSEN

Du kommer til at bruge den midlertidige indgang til Hovedbiblioteket længere tid end planlagt.

For på grund af stormen Otto, der i slutningen af februar ramte Randers lige som stilladset blev sat op, og de efterfølgende støjgener, der skulle håndteres, så er den planlagte genåbning af Kulturhuset forsinket med seks uger, til fredag 7. juli.

Det fortæller Randers Bibliotek i en pressemeddelelse.

»Vi håber selvfølgelig, at det holder. I mellemtiden er der naturligvis stadig adgang til både Hovedbiblioteket, Museum Østjylland, Randers Kunstmuseum og Kulturcaféen via andre indgange,« siger Marie Garsdal Brøsted, projektleder for renoveringsprojektet.

Da stormen Otto spyede sin vrede over Randers, så udløste det en masse støv under stilladset og det har givet problemer indendøre.

I begyndelsen af året blev Kulturhuset pakket ind i stilladser, fordi Kulturhuset skal have nyt tag, en renovering af forhallen, trappen og elevatoren, åbning af gården i midten af bygningen og etablering af nye handicapvenlige toiletter på alle etager.

Forhallen er den første del af renoveringsprojektet, der skal stå klar til brug. Forsinkelsen betyder dermed også, at det endelige tidspunkt for færdiggørelsen af hele renoveringen er skubbet. Ud fra den nye tidsplan forventes det, at sidste hånd er lagt og stilladserne fjernet i løbet af oktober 2023.

Din Avis er begyndt at udsende nyhedsbreve igen efter en længere pause. Hvis du ikke ønsker vores nyhedsbrev længere, kan du altid afmelde det.