Dronningborg Boldklub lægger græs til det nye fodboldfællesskab FC Demens. Her er alle mennesker med demenslignende symptomer velkomne, lige som det også er helt fint at følges sammen med en pårørende eller ven til træningen. Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

De fleste fodboldhold har et mål om at vinde kampe, om det så er i Superligaen eller serie seks-bold, det handler om. Men for FC Demens er det anderledes. Der er fokus på at skabe trygge rammer for alle deltagere.

»Vi tager hensyn til hver enkelt spiller, og når bolden ruller, passer vi selvfølgelig på hinanden. Det vigtigste er at have det sjovt og være med i det sociale samvær. Derfor er det også lige meget, om man er tidligere landsholdsspiller eller sparker til en bold for første gang. Alle kan være med,« siger Rene Bauer, formand for Dronningborg Boldklub.

Trænerne ved FC Demens har mulighed for vejledning fra Randers Kommunes demenskonsulent i forhold til at blive klogere på, hvad det vil sige at have demens, og hvordan de som trænere måske skal gribe tingene anderledes an end til hverdag. Samtidigt er kommunens demenskoordinatorerne med til at indbyde borgere til holdet.

FC Demens træner hver onsdag klokken 10 til 11.

sra