Pullerter og vejstriber viser nu hvordan du passerer Iguanbryderne foran Tinghuset.

Der har i længere tid været en del forvirring omkring hvordan du egentlig skal køre omkring det nyopsatte springvand Iguanbryderne, der i tiden omkring Randers Festuge endelig kom op foran Tinghuset.

Men nu viser pullerter og striber i vejen, hvordan din bil kommer rundt.

Og nu er det blevet til et næsten normalt vejforløb, der er til at forstå. Især når Nørrestræde igen lukkes op for gennemgående trafik. Det sker først, når arbejdet omkring Randers nyeste højhus, kaldet Bryggertårnet, er ovre.

Du skal bare huske, at du ikke kan køre rundt om springvandet. Hvilket pullerter tydeligt hjælper dig med at forstå. Og du kan som sædvanligt dreje til venstre ind mod Sundhedshuset, biografen og Thors Bakke.

Til gengæld er der kommet to nye parkeringspladser på højre side af Iguanbryderne.

»Det vil stadig være muligt at køre ind til Tinghuspladsen fra Møllestræde og Nørrestræde,« har Birgit Berggrein, der er trafikplanlægger og ingeniør ved Randers Kommune tidligere fortalt her i Din Avis.

Og nu er det altså skåret helt ud i striber og pullerter for alle os trafikanter.

Iguanbryderne

Springvandet ”Iguanbryderne” forestiller to drenge, der kæmper om et firben.

Udført af Niels Holm og opstillet i 1908 på den daværende Frederiks Plads, nuværende Østervold.

Iguanbryderne er den tredje ældste skulptur i Randers.

I 1962 blev det placeret på en mindre plads på Viborgvej, tæt på Randers Stadion og Randers Tennisklub. Den blev taget ned i 2012, for at give plads til Water & Wellness.

Foreningen for By- og Landskabskultur i Randers Kommune har i ti år forsøgt at finde en ny placering til kunstværket og at få det renoveret.

Nu står det foran Tinghuset i krydset hvor Nørrestræde, Møllegade, Schousgade og Laurentiigade mødes.