Som spidskandidat for Liberal Alliance er jeg meget forundret over Jens Peter Hansens forslag om mellemformstyre. Det rejser naturligvis en række spørgsmål, herunder om Venstre, med baggrund i Jens Peter Hansens indlæg, ønsker en ændring i styreformen, der ifølge borgmesteren i Aarhus betyder, at man bl.a. her driver sit folkestyre 75 mio. kr. dyrere årligt, end med udvalgsstyre. Om forslaget også indbefatter fuldtidsansatte rådmænd, som man ser det i de tre største danske byer, er ligeledes et interessant spørgsmål.

Som spidskandidat er jeg naturligvis også interesseret i at vide, hvem Venstres byrådsmedlem mener, der bruger udvalgsformandsposterne som ”handelsvarer”. Er det noget Venstre eller andre lister i Randers Byråd har erfaring med? Har Jens Peter Hansen kendskab til byrådsmedlemmer, der vil være kede af at miste muligheden for at ”handle” med politiske poster? For mig er en udvalgsformandspost bestemt ikke noget, man handler med. Det er i stedet en mulighed for at kunne sætte sit politiske aftryk i udvalgsarbejdet. Med posten som udvalgsformand følger der også et stort ansvar, og hvis man ser dét ansvar som en handelsvare, burde man overveje, om man bør lægge sin tid og kræfter andre steder.

Vi vælger at støtte den borgmesterkandidat, der vil gennemføre mest af Liberal Alliances politik. Samtidig er vi klar til at tage ansvar. Både i budgetforhandlinger og i udvalgsarbejdet. Politik er det muliges kunst, og det kan undre mig, at flere partier tilsyneladende kun vil have udvalgsformandsposten men ikke tage politisk ansvar. I budgetforhandlingerne har vi set, at partier der sidste gang pegede på borgmesteren, har været i direkte opposition til den borgmester, de selv har peget på. Tidligere har vi set et nuværende medlem af byrådet, der først var medlem af et folkesocialistisk parti, siden løsgænger og nu medlem af en lokalliste, i flere konstitueringer har budt sig til forskellige sider i byrådssalen og fået en fin ”betaling” for det. Derfor vil jeg gerne slå fast, at Liberal Alliance stiller op for at få gennemført politik for at tage ansvar, og ikke for udvalgsformandsposternes skyld.

 

Anders Burlund

Spidskandidat Liberal Alliance Randers

Østervold 36

8900 Randers.