Mobilepays gebyrer kan få betydning for dig.

Siden 1. oktober har MobilePay indført nye gebyrer for erhvervsdrivende.

Den manøvre kan måske føre til en større brug af dankortet!

For nu tager MobilePay 0,99 procent af transaktionen fra forretningsejerne som gebyr for at bruge deres Myshop-løsning. Før var det en fast pris pr. transaktion, der kunne ligge mellem 0,30 kroner og 0,75 kroner, afhængig af hvor mange transaktioner de havde. Oven i det skulle indehaverne betale 49 kroner om måneden.

Ifølge Jesper Beinov, der er direktør i SMVdanmark (de organiserer landets små og mellemstore virksomheder, red.), vil nogle virksomheder opleve en tidobling af de gebyrer, de betaler for at modtage MobilePay-betalinger, afhængigt af, hvor stort et beløb de sælger for. Det skriver TV2.

En bestemt gruppe erhvervsdrivende går faktisk og håber, at du ikke ’swiper’ med MobilePay. For hvis du køber for 1.000 kroner, så skal de af med 9,9 kroner til MobilePay.

Sælger en butik varer for 10.000 kroner om dagen, hvor kunderne betaler med MobilePay, så bliver det altså til 99 kroner til MobilePay – HVER DAG.

De fleste forretninger har en dankort-terminal, som de i forvejen betaler gebyr for at have samtidig med et mindre gebyr pr. betaling. Hvis indehaverne kan overtale dig til at bruge dankortet, så sparer de penge, hvis de har transaktioner nok i løbet af året.

Nets, der driver dankortet, får hvert andet år gennemgået gebyrerne. For Nets må ikke tjene mere end omkostningerne ved driften af dankortet det foregående år. Det sørger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at holde øje med.

Der er ikke de samme restriktioner på gebyrer for de udenlandske betalingskort eller MobilePay.

Så hvad foretrækker du?

Et dankort, der er styret af danske regler? Eller de mange andre betalingsmetoder, der med garanti vil hive overskuddet hjem via gebyrer?

Jeg er klog nok til at vide, at der kun er én slags mennesker til at betale for højere gebyrer.

Dig og mig. Forbrugerne!