I Danmark har vi en fertilitetsrate på 1, 8 børn per kvinde og tallet har været stigende set over de seneste 30 år.  Udviklingen skyldes i høj grad, at vi har indrettet et velfærdssamfund, hvor det er muligt både at have familie og job.Barselsorlov, børnecheck, gode børnehaver og skoler er alt sammen med til at gøre livet lettere og mere overskueligt for børnefamilierne. Det betyder, at familier i højere grad har lyst til, og mulighed for, at få flere børn. Det betyder også, at der bliver flere på arbejdsmarkedet i fremtiden, hvilket er meget vigtigt for at bevare velfærden.Det er en udvikling som vi må og skal fastholde og tilskynde. Desværre virker det nærmest som regeringen har blæst til kamp imod familierne.Regeringens sparemani har nemlig ramt børnechecken, hvilket rammer familier med tre børn eller flere. Samtidigt har man, i hvad der nærmest virker som en fanatisk kamp for at privatisere sundhedsområdet, indført brugerbetaling på fertilitetsbehandling. Det på trods af, at vi ved, at 1 ud af 10 børn kommer til verden ved hjælp af fertilitetsbehandling. Det er kortsigtet kassetænkning der udhuler den fremtidige velfærd. Og en tænkning der nu afholder mange par fra at få drømmen om børn opfyldt.Børn er ikke kun en kilde til glæde for deres forældre. Vi har alle sammen brug for dem. Det har man forstået i andre land, hvor man belønner og forsøger at forstærke fødselstallet. Regeringen har i stedet udset sig børnefamilierne, som endnu et område hvor de kan spare på det korte sigt. Det er selvfølgelig ikke med Socialdemokraternes stemmer. Vi vil tilbagerulle besparelserne på børnechecken og fertilitetsbehandling og fokusere mere på, hvordan vi bedst støtter børnefamilierne.