Han var blot 18 år, da det pludselig gik stærkt, og alt og alle i og omkring Randers FC lærte hans navn og evner at kende. Han blev mere eller mindre fast inventar i Randers FC-truppen fra sommeren 2010, kom på U19-landshold og scorede i både den hjemlige liga og Europa League.Alle var enige.Her var et talent af de sjældne. 2010 bød på 17 ligakampe, tre pokalkampe og fem kampe  i Europa League.Men så begyndte nedturen for Sønderhald-knægten Mikkel Cramer.2011 har været et helvede. Bortset fra hæderen og tildelingen af prisen ”Årets talent” ved Sportsgalla i Randers i januar og studenterhuen i juni har det været ned- og røvtur for unge Cramer.2. februar blev han kikkertopereret i knæet. I marts gjorde han come-back i Randers FC-ligatruppen. 11. maj udgik han af det danske U-19-landsholds kamp mod Skotland med en ankelskade. En skade, der efter scanning viste brud på den indvendige side af anklen.To skruer blev sat i foden under operationen. Så langt så godt.Så stod den efterfølgende ”bare” på genoptræning. Mikkel har trænet og knoklet som en vild i fitnesscentret på AutoC Park.