Det var et glædeligt gensyn for de skuespillere, der var med den lille bus fra København mandag middag. På vejen herover fik de fulgt op på deres liv hver især, og der blev grinet meget. For det er en glædens dag, sagde Jens Jørgen Spottag.”Jeg får først og fremmest varme følelser af at være her igen. Vi skal jo huske de gode tider, fra dengang vi indspillede filmen. Vi skal ikke tænke så meget over den sorg og det mørke der ligger over historien. Men man skulle da have mistet sin fantasi hvis ikke man kunne forstille sig hvad faldskærmsudspringerne skulle igennem, når de sprang ud under krigen. De var utrolig modige”, sagde skuespilleren, der spiller Marius Fiil i filmen.Producent Regnar Grasten var vildt betaget af udspringet og havde svært ved at få armene ned.”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forstillet med at vi skulle det her, men det er jo en genial måde at overrække filmen til Gulle og Søren på”, sagde han.”Men det er første gang, at vi ser et udspring. Alle fly og udspring i filmen er lavet på computer. Man kan jo levende forestille sig, hvor sindssygt modige de mennesker, der sprang ud, var. For de gjorde det jo i mørke”.Udspringer Kim Ammonsen føler sig enormt heldig og er meget stolt over at han fik lov til at springe ud med filmen. Han har 1985 spring bag sig og denne mandag var det med en nøjagtig kopi af de faldskærme, man brugte under 2. Verdenskrig.”Jeg er meget stolt og skal selvfølgelig også have et eksemplar af filmen, selvom jeg har set den”, sagde han.Det var Axel Nielsen formand for Q-Faldskærmscenter Kgl. Dansk Aeroclub,  der fik idéen til udspringet. Og han er fuld af beundring for de mennesker der sprang ud med faldskærm under frihedskampen.”De var jo kun blevet trænet lidt i England – havde måske sprunget tre gange. Og så skulle de springe i mørke og en rund faldskærm kan du ikke styre, så jo … det var svære betingelser.