Indtil for få år siden var Sjælland og Fyn de eneste steder, der blev filmet, når der skulle optages danske film. Men siden Den Vestdanske Filmpulje, med ti kommuner som medlemmer deriblandt Randers, så dagens lys er også Jylland kommet med på Danmarkskortet, når det gælder de danske film. Og det er en god udvikling, mener Anders W. Berthelsen.
“Det er megafedt at kommer herover at filme og finde nye locations. Og for dansk film er det godt, at der nu er mulighed for at hele landet bliver inddraget, det giver en større alsidighed”, siger Anders W. Berthelsen.
Han husker, at de havde en scout ude for at lede efter locations til netop “Comeback” flere steder i Jylland, og der blev snakket frem og tilbage, om man nu også kunne filme de steder, der var blevet kigget nærmere på.
“Og selvfølgelig kunne man filme der. Det er jo også Danmark”, kommer det kort fra Anders W. Berthelsen.
Ud over Randers blev der filmet i Brunkulslejrene og ved vestkysten med nogle af de tyske bunkere som kulisse.
Randers Kommune er medlem af Den Vestdanske filmpulje, og det giver også byen og hele kommunen mulighed for at blive udvalgt som location, når der i fremtiden skal optages til danske film. Og Anders W. Berthelsen er imponeret over Randers og den venlighed, som man bliver mødt med her.
“Det er jo en skøn måde, at blive prikket ind på Danmarkskortet på for de byer, der nu kommer i fokus, og at folk kan se, at vi rent faktisk har været i deres by og filme. Og her i Randers har folk været rigtig flinke og tålmodige og begejstret for, at vi har filmet i deres by”, siger han.
Han oplever også, at man her i Jylland er mere tålmodige end de for eksempel er i København.
“Der bliver jo optaget film hele tiden – reklamefilm og den slags, så der er mange afspærringer, hvilket efterhånden irriterer folk, kan man mærke. Men tværtimod, når vi optager her, hvor folk ikke er vant til, at der bliver filmet, er man kun glade for, at der er interesse for ens by og område. Vi fylder jo en del, når vi sådan kommer rundt med lastbiler og andet, så der skal tålmodighed til”, mener han.
Han blev trist over at høre at Hotel Randers blev ramt af branden først i juni, men glæder sig samtidig over at det lykkedes at begrænse den til de øverste etager.
“Det er jo et dejligt sted og en fantastisk smuk bygning, så det glæder mig da, at der ikke skete mere”, siger han.
Og det var netop på Hotel Randers, at “Comeback” lavede de fleste optagelser udenfor København, hvor også Din Avis fik lov til at være med 19. juni sidste år. Og det er her på Hotel Randers, at Din Avis sætter Anders W. Berthelsen stævne til denne lille snak.
 
Drengerøv
I “Comeback” leder stand-up-komikeren Thomas Vang efter den opskrift, der engang fik kritikerne til at skrive begejstrede anmeldelser og publikum til at juble.
Nu består karrieren af opvarmning for mere populære komikere som den succesfulde Mads Andersen, hans ven og kollega, der , fordi han er nødt til det, tager Thomas med på en Danmarksturné. Men kollegial misundelse er en ting. En anden er komplicerede familieforhold, og da Thomas uventet får besøg af sin datter, og hendes veninde, der er med på slæb, bliver turen gennem Danmark noget anderledes end planlagt. Anders W. Berthelsen er drengerøven, der ikke kan finde ud af at blive voksen, og hans oprørske datter spilles af Sarah-Sofie Boussnina, som har medvirket i Fasandræberne og tv-serien ‘1864’. ‘Comeback’, der veksler mellem komedie og far/datter-konflikter, er iscenesat af Natasha Arthy, der har instrueret.
Drengerøven kan Anders W. Berthelsen kan han ikke kende fra sit eget liv, selvom han godt kan lege med sin bror.
“Det handler jo om at finde en balance, og man skal ikke stoppe med at lege, selvom man er blevet voksen. Men det handler om at agerer ud fra, hvor man er aldersmæssigt og ikke tro, at man kan være ung med de unge, når man selv har passeret 40 år. Og jeg mener selv, at jeg har fundet den balance. Men selvom at jeg er voksen, kan jeg da stadigvæk godt tage et spil FIFA med min bror. Det mener jeg heller ikke, at der er noget i vejen med. Det bliver først forkert, hvis man hele tiden lever i fortiden”, siger han.
Thomas Vang – figuren i Comeback – har ladet sin karriere gå ud over familielivet og derved har han svigtet sin datter, der nu som snart 17-årige pludselig dukker op hos ham i København – Men han er ikke fulgt med og tror, at hun stadig kun er 15 år. Selv har Anders W. Berthelsen en datter på syv år og har ikke erfaring med at takle teenagebørn.
“Men det kan godt nogen gange føles, som om hun er teenager”, griner han.
“Jeg synes ikke, at jeg lader min karriere gå ud over familien. Jeg sætter min karriere højt, men jeg sætter min familie højere, og når jeg laver aftaler, sker det aldrig på bekostning af dem”, siger han.