Det er sjovt at være aktiv, – også selvom man har ferie. Det syntes næsten 400 børn sidste år, da de var ramt af efterårsferie og tilbragte en sjov og lærerig dag på Håndværksmuseet. Igen i år kan børn prøve kræfter med alle mulige håndværk på Håndværksmuseet i ferien
 
Det er et håndværksmæssigt slaraffenland, som åbner sig på Håndværksmuseet, når en stor del af museets mange frivillige stimler sammen for at guide de unge mennesker gennem håndværksfagenes finurligheder. Man kan save, lime, flette, trykke og sy sig gennem alletiders håndværk og samtidig blive lidt klogere på de gamle håndværksteknikker. Som noget nyt i år kan drengene få lavet en ”hanekam” hos frisøren.
For træ-glade børn har snedkeren i år fundet på en særlig knagerække, som børnene kan dekorere med små træfigurer. Maleren har også lagt hovedet i blød og har fundet på, at de besøgende børn i malerværkstedet i år skal dekorere gammeldags penalhuse af træ. Hele vejen rundt i det gamle pakhus er der aktive værksteder med en masse sjove håndværksaktiviteter. Besøg smeden, sadelmageren, guldsmeden, bogtrykkeren, damefrisøren, sivfletteren eller handskesyersken, der alle laver fine ting med børnene.
For de mindre søskende er der en lille skattejagt.
Det er en god idé at medbringe en bærepose elle taske til børnenes produkter. Der er nemlig blevet produceret en del gode sager, når dagen er omme.
”Håndværker for en dag” foregår tirsdag 13. oktober og torsdag 15. oktober klokken 12–16 på Museum Østjylland – Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.
Det er gratis at deltage i alle de sjove håndværksaktiviteter.