Der er virkelig æbler overalt, når Dansk Landbrugsmuseum søndag 4. oktober igen afholder efterårets store Æbledag. Smag, duft og bliv overrasket over de mange forskellige sorter af æbler, der findes. Der er lagt op til en smags- og sanseoplevelse af de helt store
 
Både inde på museet og ude ved væksthuset er der æbler. Foruden de skønne æbleprodukter, som frister, kan man også opleve Simon Rysgaard fra Restaurant Sostrup Slot, der vil arbejde med æblespecialiteter, der har rod i det østjyske. Museets egne bryggerpiger byder på æblecider og fortæller om ølbrygning, mens Det Historiske Køkken byder på forskellige historiske smagsoplevelser fra deres arbejdende stande. Hvis man har mod på selv at lave lækkert bagværk, tilbydes også madskoler, hvor man bliver udfordret i mørdej og æbler.
 
Gode råd om æbler
Igen i år vil Villy Mougaard fra Blomstergården være behjælpelig med at artsbestemme æbler. Han giver gerne råd og vejledning i sortbestemmelse, dyrkning, beskæring og meget mere. Villy arbejder ud fra Æblenøglen, der omfatter 250 oprindelige danske æbler og 80 internationale sorter. Så man må gerne tage sine egne æbler med og få dem artsbestemt af Villy. Fra museets havehold er der også masser af råd og vejledning at hente fra gartnerne, der til daglige passer de mange træer i museets æbleplantage. De sælger desuden både etårs og toårs æbletræer af de gamle sorter, som ellers kan være vanskelige at skaffe.
Hvis man har masser af æbler, tilbyder museet også i år, at gæster kan få lavet hjemmepresset saft. Medbring de æbler, der skal presses og få skøn æblesaft med hjem. Både udstyr og mandskab står klar, så det er bare om at huske æblerne.
Har sulten meldt sig, venter der en stor og lækker buffet i museets restaurant Den Gamle Stald. Der er også mulighed for at snuppe en hotdog i pølsevognen ved væksthuset, inden man besøger ikke mindre end 21 boder fra museets Tovelaug, der sælger en masse spændende husflidsarbejder.