De nye solcellelys i cykelstierne er led i cykelprojektet ”Hverdagscykling i oplandsbyer, ” der skal få flere borgere i Langå, Assentoft og Spentrup til at springe på cyklerne på de længere distancer.
Udover flere parkeringspladser til cykler og udlån af el- og MTB-cykler til borgerne i de tre byer,  får indbyggerne nu også mulighed for at finde vej på cykel via solceller.
Det glæder især Michael Petersen, der dagligt cykler 12 kilometer fra sit hjem i Spentrup til XL Byg i Vorup, hvor han arbejder:
”Lysene gør cykelstien mere overskuelig. Det er simpelthen blevet lettere at finde vej,” siger Michael Petersen.
 
Forlænger cykelsæsonen
Det var et kommunalt cykelprojekt, der rullede i den sydlige del af Randers i 2014, der skubbede Michael Petersen op på en cykel til arbejde. Gennem projektet lånte han en elcykel. Den blev han så afhængig af, at han købte sin egen cykel, som han nu suser rundt på til og fra jobbet:
”Vi har jo ikke gadelygter på landet, så det er dejligt, at der nu er kommet lys i stierne. Det kommer sikkert til at betyde, at jeg vil fortsætte med at cykle til arbejde, indtil det bliver vinter,” siger Michael Petersen.
 
Banesti med lys I Spentrup er der lagt lys i en 3.4 kilometer lang strækning på Hadsundbanestien til Randers: ”De lysende solceller gør det mere sikkert for cyklisterne at finde vej. De behøver ikke koncentrere sig om, hvor de cykler, men kan let og ubesværet følge ruten. Vi håber selvfølgelig, at de lysende stier giver flere borgere lyst at forlænge cykelsæsonen i de mørke måneder,” siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.