Randers Kommune hjælper RMS-kørere
 
Randers Motor Sports talenter har fået en hjælpende hånd fra Randers Kommune – helt nøjagtigt 70.000 støttekroner, som skal bruges på talenternes træning i løbet af 2016.
For at bruge pengene bedst muligt er man i Randers Motor Sport blevet enige om forskellige initiativer som RMS’s klub- og landstræner Mikkel Caprani står for at sætte sammen. Første arrangement for RMS-kørerne er to uger i Spanien – med hjemkomst Randers sidst i denne uge.
Turen er gået til området Redsands, hvor der er flere gode baner i et område, hvor også tidligere verdensmestre som Stefan Everts og hans far Harry Everts har haft deres træningsskoler.
Det er da også en træningsskole dernede, der er base for Randers-talenterne og sørge for fuld valuta for kommunens penge.
 ”Vi har haft Mikkel Haarup og Glen Meier med noget af tiden, men de er også forpligtet andetsteds med deres teams, men er stødt til os, som det passer ind,” fortæller klub- og landstræner Mikkel Caprani, der også har RMS-kørerne Line Dam, Katja Rasmussen, Nicklas Haagensen, Mads Rasmussen og Michel Jørgensen med til Spanien.
 
Der skal køres…
 
Mikkel mener, det er vigtig træning, han kan give kørerne.
”Det er første arrangement, hvor det er kørsel, der bliver lagt vægt på med teknisk træning. Selvfølgelig skal der løbes og cykles lidt, men når vi er et sted, hvor vi kan køre hver dag, er det selvfølgelig det, der er focus på – samt at planlægge, hvordan de skal holde sig i form i løbet af sæsonen uden at brænde ud. Grundformen skal lægges nu, ” fortæller Mikkel Caprani fra Spanien.
Elitechef i Randers Kommune Morten Arvidsson er glad for, at kommunen har mulighed for at hjælpe de lokale kørere.
”Når motocross er en prioriteret idrætsgren i Randers Kommune, er det rart at kunne hjælpe en velfungerende klub. De har en af de bedste baner i landet og er talentcenter for Team Danmark i motocross. Derfor var det naturligt at hjælpe, når vi ved, det er en forholdsvis dyr sport. Vi er også glade for at kunne hjælpe nogle af de kørere, der går på vore elite idrætsskoler, så de får mulighed for at optimere deres udvikling,” siger Arvidsson.
Spændende at følge om der kommer nogle medaljer ud af dette til Randers Motorsport i denne sæson.