Oliver Bach fra Randers Roklub vandt en medalje ved DM i ergometerroning

Oliver Bach fra Randers Roklub fik en god afslutning på rosæsonen 2022, skriver roklubben i en pressemeddelelse.

Han var nomineret i kategorien ”Årets unge kaproer” ved DFfR’s award show i Holstebro. Han vandt ikke, men de tre nominerede fik et kongeligt håndtryk af HKH Benedikte, som er projektor for DFfR.

Der var også gave til de tre nominerede og derefter en festlig aften. Samme aften fik Randers Roklub også et kongeligt håndtryk, da de var den roklub, der havde roet sig ind på en andenplads i motionsturneringen.

I januar deltog Oliver Bach i DM i ergometerroning i Gladsaxe. Der var mange tilmeldte, men han skilte sig ud og kom hurtigt foran de andre. Det blev et utroligt spændende løb. Oliver Bach var 1,2 sekund fra en guldmedalje, som gik til hans makker i dobbeltsculler, Tobias fra Odense. Sølv gik til Hjalte fra Holstebro og Oliver Bach fik bronze.

Distancen var 2000 m i U19 klassen.

Oliver Bach, der til dagligt går på Paderup Gymnasium, bruger megen tid på træning hver eneste dag. Det foregår på skolen, hjemme eller i Randers Roklub. Han træner også ugentligt i Randers Talent og Elite (RTE) på Langvang og i Hadsund Roklub/Kraftcenter.

Selv om vejret endnu ikke er til roning på vandet, er det vigtigt at bevare styrken og niveauet og den målrettede træning i ergometer er i den grad med til at forbedre ham på den kommende sæson.

Imellem lektier og skole skal der findes tid til træningen og konkurrencen i 2023 bliver skærpet betragteligt. Hvis Oliver Bach skal kvalificere sig til internationale løb, skal der dagligt trænes meget målretter. Det bliver spændende at følge, men foreløbig tillykke til Oliver Bach med den flotte placering i et meget hårdt løb.

Oliver Bach blev ved Randers Kommunes Sportsfejring hædret for sine præstation i 2022.