Novo lukker – Randers Volleyball Klubs har ambitioner
 
Efter flere sæsoner i den bedste danske volleyrække findes der ikke længere et ligahold i Kronjylland. Randers Novo Volley har lukket butikken, men forude venter et nyt og ambitiøst projekt.
Under traditionsrige Randers Volleyball Klubs fane.
Randers Novo Volley har valgt at trække stikket og stiller derfor ikke op til næste sæsons udgave af volleyligaen. Siden klubben for snart tre år siden flyttede fra Spentrup til Randers har hver eneste sæson ellers budt på flotte resultater – i forhold til, hvilke ressourcer klubben rådede over – ligesom der blev udviklet landsholdsspillere.
Alligevel har man valgt at stå af. I erkendelse af, at økonomi og sportslige resultater følges ad. Og pengene er der ikke.
Det kunne lyde som en rigtig dårlig nyhed, men faktisk ser den afgående formand for den afgående klub Jim Høeg meget optimistisk på fremtiden.
Optimismen skyldes, at Novo Volley og Randers Volleyball Klub har lagt en fælles plan for, hvordan den perfekte volleyballklub i Randers kunne se ud. Denne plan føres ud i livet fra næste sæson, hvor de to klubber slår sig sammen under traditionsrige Randers VKs faner.
“Det er sjovt at blive udfordret og lære. Det er sjovt at møde nye mennesker. Det er sjovt at hjælpe, når der bliver værdsat, og det er sjovt at skabe noget fælles. Det er det, der ligger bag den svære beslutning om at trække vores ligahold og slå de to Randers-klubber sammen”, siger Jim Høeg.
 
Et naturligt skridt
 
Efter at have været med de seneste 12 år – både i Spentrup  og senest i Randers Novo –  er det selvfølgelig ikke nemt at vedtage så radikale ændringer både sportsligt og organisatorisk.
”Men sammenlægningen er et skridt fremad i vore bestræbelser på skabe en storklub, der favner alle. Mange tror, at Novos farvel til den bedste række er et sørgeligt tilbageskridt, men jeg ser det faktisk som et naturligt step fremad, og jeg er overbevist om, at sammenslutningen for alvor vil sætte fokus på Randers. Ikke kun i volley-Danmark, men også hos borgerne og virksomhederne i kommunen”, lyder det fra Jim Høeg. 
Formålet med den nye fælles klub er at skabe en forening med plads til alle. Volleyball er en sport, hvor alle kan være med. Lige fra kids-volley, teen-volley, bredde-volley, bedste-volley til elitevolley. Det nye Randers VK vil rumme alle og samtidig er det målet, at alle medlemmer har lyst til at bidrage – også uden for banen. Hvordan ligger det med de sportslige ambitioner?
“Bare fordi Randers Novo har trukket sig fra ligaen, er det ikke ensbetydende med, at der ikke skal være ligavolley igen i Randers. En solid fødekæde af spillere skal være grobunden for på sigt at have divisionshold i både herre- og damerækken”, siger Jim Høeg.
“De bedste volleyballhold i Danmark er enten stærke foreninger med en stor ungdomsafdeling, dygtige trænere og en masse frivillige eller klubber med en stor økonomi, ét ligahold og en stor portion udenlandske spillere. Det nye Randers VK stræber efter det første. Hvad det så rækker til, må tiden vise, men der er ingen tvivl om, at hvis man vil være med i toppen, så skal der penge til,” siger Høeg. Ny klub i sandet
Hvad med Beach Volley?
“Randers vil være en beach-by. Derfor har vi adskilt indendørs volley og beach-volley ved at starte Randers Beach Club. Et sådant projekt kræver tid og arbejde, så det bliver en stor opgave for primus motor Anders Kjærside”, siger Jim Høeg, der kalder beslutningen om at starte en beach-klub for rigtig.
”Anders og resten af drivkræfterne brænder for at udvikle sporten , og det foregår bedst i en separat klub. Jeg håber virkelig, at kommunen, håndbold- og fodboldklubberne samt virksomhederne omkring Tronholmen – Randers City Beach – vil bakke op om projektet. Det er vigtigt, at Randers også er på beach-landkortet”, slutter Jim Høeg.