En almindelig børnefamilie i Aarhus kan spare mange tusinde kroner ved at slå sig ned i Randers kommune. Selv om man skal pendle til sit job, stiger rådighedsbeløbet med over 133.000 kroner om året. For Line Berg-Stærk og hendes mand blev både økonomi og beliggenhed afgørende, da de for 12 år siden købte hus i Randers
 
En typisk børnefamilie vil have ikke mindre end 11.140 kroner mere til rådighed om måneden ved at bo i et hus på 140 kvadratmeter i Randers kommune frem for i et tilsvarende hus i Aarhus. Det viser beregninger fra Realkreditrådet. Udregningerne tager endda højde for udgifter til transport.
At der er penge at spare ved at bo i Randers, opdagede familien Berg-Stærk også hurtigt, da de for 12 år siden flyttede til Randers.
”En af mine kollegaer smækkede en boligavis på bordet med et fantastisk byhus, der lå i Tøjhuskvarteret i Randers. Vi kendte ikke meget til byen, men det tog 10 minutters fremvisning, før vi havde købt huset. Både beliggenhed og pris var helt rigtig,” fortæller Line Berg-Stærk.
Da hun og manden købte byhuset i Randers, kostede det godt to millioner kroner mindre, end et tilsvarende byhus i Aarhus.
”Det har givet os mulighed for at rejse mere og købe et sommerhus, som vi ikke ville have haft, hvis vi havde valgt huset i Aarhus,” fortæller Line Berg-Stærk.
 
Den lille storby tæt på alt
Arbejdsmæssigt er Line Berg-Stærk chefkonsulent og medejer af Aros Kommunikation i Aarhus C. Når hun kommer hjem fra jobbet bliver bilen parkeret, hvor efter alt kan ske i gå-eller cykelafstand, da Tøjhushaven ligger tæt på dagligvareforretninger, specialbutikker og masser af seværdigheder, kultur- og aktivitetstilbud i centrum af Randers, så som biograf, fitnesscentre, museer og bibliotek.
”Vi nyder blandt andet godt af de mange specialforretninger i Randers Midtby, hvor vi køber alt fra brød, fisk og gode bøffer. Derudover er vi storforbrugere af de mange tilbud, som findes til børnefamilier i Randers. Vi bader i Water & Wellness og går på opdagelse i Randers Regnskov og meget andet,”
fortæller Line Berg-Stærk, der er mor til børnene Louis på ni år og Josephine på fem år.
I weekenderne tager familien ofte cyklerne frem og tramper i pedalerne langs Gudenåen til Randers Naturcenter eller kigger forbi biblioteket med bøger og legehjørne for børn, eller spiller en fodboldkamp på streetbanen i Tøjhushaven.
Også kulturelt byder Randers på mange oplevelser – lige fra det flere gange Reumert nominerede Egnsteater, koncerter på Værket til masser af musik på mindre spillesteder, udstillinger på Randers Kunstmuseum og oplevelser på Museum Østjylland.