Målet med uddannelsen er, at eleverne bliver et aktiv i det lokale foreningsliv som spillere, trænere og dommere for de 5 – 10 årige spillere, ligesom eleverne får en positiv oplevelse og et godt kammeratskab med de øvrige elever på linjen.
Foruden fodboldtræningen, der sigter på at dygtiggøre spillerne teknisk og taktisk, tilbyder linjen også trænerundervisning med en træner med A – licens . Eleverne får en dommeruddannelse samt undervisning i skadesforebyggelse, sundhed og kost samt anatomi og fysiologi som prøvefag.
Fodboldlinjen samarbejder med de lokale fodboldklubber, der stiller mentorer til rådighed og giver feedback på elevernes træning.
Det er ikke kun elitespillere, som kan søge linjen. Den er for alle – øvede som uøvede, og træningen bliver tilpasset efter spillerne.
Som flødeskum på kagen får spillerne mulighed for ture til Bundesliga- og Superligafodbold.
Ved årets slutning modtager alle elever et afgangsbevis med en karakter for den teoretiske prøve samt en evaluering af den enkelte elev. Det er erfarne folk, der står bag initiativet, der tog sit udgangspunkt på Rismølleskolen tilbage i 2010.
 
Fodbold for alle
Ideen med en fodboldlinje blev født på Rismølleskolen i 2010. Skolens daværende viceskoleleder og nuværende viceskoleleder på Vestervang, Annika Østergård samt indskolingslederen på Hobrovejens Skole, Hanne Lise Paysen og lærer John Witting lagde dengang ud med to ugentlige timer lagt som morgentræning. Interessen var overvældende fra begyndelsen, og alle pladser på linjen blev besat af fodboldglade drenge og piger.
Det særlige ved linjen dengang var, at der var plads til alle, piger som drenge, øvede som uøvede. Succesen medførte, at Rismølleskolen året efter åbnede for en linje i 6. klasserne – stadig med morgentræning, og holdene blev ”udsolgt” på kort tid.
I 2014 kom et samarbejde op at stå, så elever fra Østervangsskolen og Hobrovejens Skole også kunne deltage på linjen.
Efter skolestrukturændringen er fodboldlinjerne i Randers på omkring 130 elever fordelt på 70 på Vestervangsskolen, 40 på Rismølleskolen og 22 på Tirsdalens Skole. Det gør fodboldlinjen i Randers til en af de største i landet.
I hele perioden har der været et godt samarbejde med Randers Ungdomsskole.