Tirsdag 7. juni var der rørende og funky hyldestkoncert i Ridehuset, for at ære Princes minde. Stjernen, der døde 21. april, er blevet hyldet overalt i verden og også Randers var med i rækken af koncerter. Din Avis mødte hans trommeslager gennem 15 år, John Blackwell, før koncerten til en snak om hans karriere med Prince
 
Året var 1999. John Blackwell spillede på daværende tidspunkt med Patty Labelle og hver gang hun spillede i Minneapolis (Princes hjemby) tog Prince til hendes koncerter. Denne gang var han også til stede på spillestedet Bunkers til et aftershow, og denne gang fik John Blackwell lov til at møde ham via blandt andet Morris Day og Mayté, Princes daværende hustru.
”Jeg gav hånd til ham, og han signalerede derefter med sine hænder, at han syntes, jeg var en  rigtig god trommeslager og otte måneder efter var jeg med på den første tour med NPG (New Power Generation red.)”, fortæller en afslappet John Blackwell backstage i Ridehuset.
Han og det øvrige crew er netop landet efter en lang og varm køretur fra København, hvor der aftenen forinden havde været tribute i Amager Bio – Princes fortrukne spillested til aftershows i København.
John Blackwell nåede at spille med Prince gennem 15 år, og han er taknemmelig for at have været med på denne rejse.
”Han har lært mig så meget, jeg kan ikke pege enkelte ting ud. Han lærte mig at have respekt for musikken og spille den, som den skal spilles – det hele har været fantastisk. Jeg kan ikke takke ham nok”, siger han.
”Prince var altid cool, han var striks og afslappet på samme tid. Han var en meget morsom mand, og han sagde også altid, at vi skulle lade være med at tænke for meget, men huske at have det sjovt også”, fortæller han.
John Blackwell sidder i afslappet tanktop og løse bukser. Udenfor står solen højt på himlen – sommeren er kommet til Danmark. Om en halv time skal lydprøverne begynde og han prøver at slappe af, inden det igen går løs. Aftenen i Amager Bio var en succes og nu er turen altså kommet til Randers. Om et par dage går det atter løs på Fermaten i Herning.
 
Aldrig det samme
Der var aldrig to dage, der var ens, når man var sammen med Prince, fortæller John Blackwell.
”Men det vil jeg også synes var kedeligt. Når man spillede med Prince, var det med hele tiden at følge med ham, kigge på ham og følge beatet, for der var ikke to koncerter, to aftener der var ens. Det synes, jeg var rigtig godt”, fortæller han.
”Han er uden tvivl den bedste musiker, jeg har mødt og spillet med”.
Det sidste album Prince udgav, var Hit N´ Run Phase Two, der blev indspillet efteråret 2015. Her var John Blackwell også med.
”Jeg var tit forbi Paisley Park. Det var der Prince kunne lide at lave sine ting. Det var hans arbejdsplads og hans hjem. Det var her han optog et par af sine film, og så var det her han holdt koncerter, og det var her, der blev holdt fest. Det var i Paisley Park, at der blev arbejdet og det var med at være klar ved telefonen, hvis Prince pludselig ringede og ville have dig til at komme. Så jeg var der tit. Jeg bor i Florida, og kunne være i Paisley Park nogle dage – flyve hjem, for så at skulle tilbage til Minneapolis nogle dage senere. Prince tænkte musik hele tiden og han ville have, at vi skulle være der, hvis han havde brug for det”, fortæller John Blackwell.
At spille med Prince var en lang behagelig rejse for John Blackwell, og han har svært ved at pege bestemte koncerter eller albums ud, som står som noget særligt for ham. En speciel koncert husker han dog. Det var i Super Dome i New Orleans. Han havde et par dage forinden mistet sin toårige datter i en drukneulykke og havde svært ved at rejse sig igen. Men han blev overbevist om af sin familie, at det ville være helende for ham at spille Musicology koncerten med Prince.
”De var der alle sammen og støttede op om mig. The Time, Sheila E, Wendy og Prince. Det blev en helt speciel koncert”, husker John Blackwell.
 
Et unikt album
Det første album som John Blackwell indspillede med Prince var ”The Rainbow Children” fra 2001. Et album der tog form ved improvisation og leg, først på Hawaii og dernæst i Paisley Park i Minneapolis, Minnesota.
”Jeg kan huske, at det var lige før jul. Jeg skulle fejre jul med min mor og resten af familien, men Prince ringede og ville have mig med til Hawaii. Jeg sagde: Jamen Prince, det er jul og jeg skal fejre den med familien – med min mor”, husker John Blackwell.
”Men der var ikke noget at gøre. Jeg skulle til Hawaii med Prince i en måned. Jeg pakkede mine ting og tog af sted. Der tog albummet form”, siger han.
”På Hawaii var vi til en jazzkoncert, og jeg fik lov af Prince til at lege med bandet, og slog et par beats på trommerne. Prince sagde, at jeg skulle huske disse beats. Det var nemt, det var simple swingbeats”, fortæller han.
”Nogle måneder efter var vi tilbage i Paisley Park og Prince mindende mig om disse beats og vi legede os frem til flere af numrene på albummet”, fortæller han.
Albummet er de lidt mere specielle af Princes. Og det var han godt selv klar over.
”Der er ikke mange, der vil kunne forstå dette album nu, sagde Prince. Men om nogle år vil man forstå. Og jeg gav ham ret, det var også den fornemmelse, jeg havde. Men det var mit første album med ham, og det står også for mig som et helt specielt album”, fortæller John Blackwell.
John Blackwell er kommet til Danmark alene for at hylde Prince ved tre koncerter. Og det gør han gerne. For ham er det vigtigt at holde mindet om ham i live.
”Jeg synes, vi alle skal mindes og hylde ham. Det ville glæde ham. Jeg ved godt, at han aldrig vil blive glemt, men jeg synes også det er vigtigt at lave disse tributes. Han var et geni både menneskeligt og musikalsk. Jeg er ham evigt taknemmelig, og savner alt ved ham. Men jeg snakker stadig med ham, som om han er her. Det er vigtigt for mig. Jeg er meget afslappet omkring ting som disse, og jeg tror på, at han er et bedre sted nu”, siger John Blackwell.
Og så synes han, at det vil være helt naturligt, at lave Paisley Park om til et museum, hvor fans kan mindes deres idol.
 
Rørende
Tribute koncerten startede med en Princetalk hvor blandt andre John Blackwell, Anders Svejstrup og Linda Andrews. På scenen var også sanger James Sampson, sanger og guitarist Zacharias Celinder fra Julias Moon, sanger og keyboardspiller Claudia Campagnol – har optrådt med Stevie Wonder, Niels Landgren, Barbara Moleko og bassist Thomas Risell som har optrådt med Larry Graham, BuzStop m.fl.
Første set startede med nummeret Shh og fra da af var tonen slået an. Dette var en mindeaften for Prince og de første tårer begyndte lige så stille at løbe. Men publikum og musikere var her også for at mindes den lilla stjerne, der gennem fire årtier har indhyllet verden med sin funky musik, sine bevægende tekster og sine politiske statements mod blandt andre pladeindustrien. Der var ingen tvivl om at musikerne på scenen kunne deres kram, og det var slet ikke akavet, at det ikke var Prince der stod på scenen – de gjorde det ganske godt musikerne som arrangør Jeannie Mortensen havde samlet til de tre koncerter rundt i landet. Dog skal fremhæves guitarist Zacharias Celinder fra Julias Moon. Han bar sammen med John Blackwell aftenen igennem med sin charme, coolness, musikalitet og funky attitude.
Publikum fik lov til at synge med på blandt andet: I felel for You, I wanna be your lover, How come you dont call me anymore, pop life og Musicology.
Alt i alt en fed aften i selskab med Princefans fra mange kroge af jylland.