Med Alexander Fischer. Viktor Lundberg og Moussa Maazou på skadeslisten havde Randers FC’s nye cheftræner, islandske Olaufur Kristjansson, 16 mand til rådighed i den sidste generalprøve inden ligapremieren mandag ude mod FC Midtjylland.
Sidste træningsmodstander var Vejles 1. divisionshold, og den kamp vandt Randers FC som ventet og krævet 2-1 efter en acceptabel godkendt første time, hvorefter Vejle kom for meget med i kampen og fik reduceret efter flotte Randers FC-scoringer af Mandla Masango og Kasper Fisker – henholdsvis på langskud og direkte på frispark.
”Vi skulle have lukket den kamp med scoring til 3-0 og derpå måske også 4-0,” lød det fra Kristjansson efter kampen.
Og deri havde han ret, for der var muligheder nok til yderligere scoring.
 
Manglede folk i front
Største minus og bekymring bør Kristjansson have omkring Mikael Ishak, der måtte udgå allerede efter 10 minutter med en skade. Med ham ude manglede Randers FC folk i front, og unge Edgar Babayan, der fik chancen på top fra start mod Vejle, viste ikke, at han skal have genvalg, når Olafur offentliggør sin start-11’er mod FC Midtjylland.
Til den kamp skulle han gerne have angrebstrioen Ishak, Viktor Lundberg og Moussa Maazou samt den finske nyerhvervelse, midtbanemanden Joni Kauko til rådighed, selvom den nuværende midtbanebemanding ser godt nok ud. Truppen er dog smal og sårbar ved skader og karantæner, så mon ikke, der snart kommer flere spillere til?
Det skal blive spændende at se det hold, Olafur sender på banen på mandag. Man må gå ud fra, at Randers FC ikke når at hente ny førstekeeper, så mod FC Midtjylland ligner det ligadebut til Frederik Due, der gjorde det ganske fint mod Vejle og var chanceløs ved Vejles scoring. I bageste geled startede Kristjansson med Johnny Thomsen, Mads Fenger, Mads Agesen og Erik Marxen, og den kvartet ændres der næppe på til premieren.
Midtbanekvartetten med Kasper Fisker, Joel Allansson, Nicolai Poulsen og Mandla Masango får uden tvivl også genvalg, og så er der kun tvivl om pladsen/pladserne i front. Her har man Ishak, Lundberg, Maazou, der alle var på skadeslisten søndag – og så den blot 16-årige Marcus Mølvadgaard, der blev både skiftet ind og ud, idet han erstattede Ishak tidligt i kampen, inden han efter godt en time blev pillet ud og erstattet af Marko Mitrovic, der er udenfor bedømmelse, for han fik ikke meget fornuftigt at arbejde med.
Mandag går det så løs med sæson 2016-2017, der set med Randers-øjne ikke er blevet mindre interessant, idet Randers FC’s tidligere træner Colin Todd nu er hyret som redningsmand i Esbjerg.
Så Todd er ikke helt færdig med Randers FC, der møder vestjyderne første gang 16.-19. septrember i Esbjerg og derpå 9.-12. december i Randers.