Randers Kommune har bedt Randers Freja fremsende de senest vedtagne vedtægter
 
Er det normal procedure og juridisk korrekt, at unge mennesker, der betaler kontingent i en idrætsforening og udløser kommunalt medlemstilskud fratages deres stemmeret til generalforsamling?
Det vil avisen og sikkert også mange andre gerne vide. Derfor har avisen stillet spørgsmålet til Randers Kommune efter generalforsamlingen i Randers Frejas fodboldafdeling, hvor nyligt vedtagne – og stort set hemmeligholdte – vedtægtsændringer, der kun havde ét formål, på sekunder ændrede magtfordelingen på generalforsamlingen.
Randers Kommune går nu ind i sagen.
Eva Thomadsen fra kultur- og fritidsafdelingen oplyser, at Randers kommune på baggrund af avisomtale efter generalforsamlingen har bedt Randers Freja fremsende de seneste vedtagne vedtægter.
Det handler primært om, at 11 unge mennesker, der er på ungdomskontrakter og betaler kontingent og udløser medlemstilskud til Randers sportsklub Frejas fodboldafdeling, med de vedtægtsændringer, som tilsyneladende kun fodbold- og hovedbestyrelsen kendte, blev nægtet at stemme på generalforsamlingen.
Ændringerne var af fodboldbestyrelsen og især formand Lars W. Knudsen klart konstrueret/formuleret udelukkende for at bevare/forsøge at bevare stemmeflertal på generalforsamlingen, hvor dirigenten med rette kaldte det hele for en omgang rod og meget dårligt organiseret.
Det er ikke kun de 11 unge, det handler om.
Alle Randers FC’s kontraktspillere betaler også kontingent til Randers Freja.
 
Nu skal Freja så forklare sig, hvorefter kommunen vurderer sagen, der dog ikke umiddelbart ligger hos Eva Thomadsen og kultur- og fritidschef Anders Høgstrup.
”Det er nemlig det lokale folkeoplysningsudvalg, der skal tage endelig stilling til om, hvorvidt den enkelte forenings vedtægter kan godkendes i henhold til folkeoplysningsloven,” oplyser Eva Thomadsen.
Derfor skal udvalget nu i aktion med at nærlæse vedtægterne.
Formanden for FO-udvalget i Randers Kommune er folketingsmedlem Malte Larsen, der var til generalforsamling i Randers Frejas fodboldafdeling, fordi han er gruppeleder i gruppen 5-12 år i Freja.
”Vi kigger på det. Folkeoplysningslovens regler skal også holdes i Randers,” siger Malte Larsen, der i parentes bemærket er den tidl. kasserer Eigil ”Mr. Håndøre” Christensens svigersøn og erkender sit ledertilhørsforhold til Freja.
”Jeg oplyser altid om tingenes tilstand, og hvis man mener, jeg er inhabil, må FO-udvalget jo stemme om det. Længere er den ikke,” siger Malte Larsen.