Så er der atter byttemarked i Randers. Folkene bag byttemarked er klar igen lørdag 1. oktober kl. 10.00 til 15.00 på Fritidscentret, Vestergade hvor man kan bytte det man ikke bruger til noget nyt
 
Et Byttemarked er en hyggelig, social, gratis og miljøvenlig begivenhed, hvor man kan bytte til nyt. Man medbringer det, man vil give væk, og i indgangen vil der være frivillige til at forklare byttereglerne, og vise hvor man kan fordele tøj, bøger, sko, elektronik osv. Dernæst kan man selv gå på opdagelse og tage ting med hjem, som andre ikke længere vil have.
Hvordan fungerer bytningen egentlig? Skal man bytte lige over eller bliver tingene vurderet til en bestemt pris? Efter vores erfaring er det faktisk bare sværere at bytte lige over, for hvordan kan man finde lige præcis den person, som vil have kjolen i bytte for en Stig Larson roman? Og hvordan vurderer man et stykke legetøj, som tydeligvis er brugt, men som et barn synes er det absolut fedeste i verden?
Det er meget simpelt. man finder noget af værdi, og som man ikke bruger mere, tager det med på byttemarkedet, og fordeler det i de rette kategorier (tøj, elektronik, køkkenudstyr, bøger, legetøj, osv) Derefter finder man noget man selv vil have, og tager det med hjem.
Altså man afleverer det, man kan undvære (hvilket ofte er ret meget), og tager det, man kan bruge.
Ved at tage sine ting på Byttemarked, kan man se andre få glæde af ting med det samme, og man har selv mulighed for at gå hjem med nye brugbare ting. Det er ligesom at være uden at shoppe og komme hjem med nye lækre sko, bøger, tøj eller en brødrister – det er bare gratis.