Randers Kommunes affaldschef Jørgen Niemann er en glad mand. Sorteringen af husholdningernes affald i organisk affald og restaffald er i top, og det samme er borgernes tilfredshed med ordningen, som indtil videre er udbredt i den del af Randers Kommune, der omfatter postnumrene Langå/Ulstrup, 8930, 8940 og 8960
 
”Tilbagemeldingen fra Komtek i Holsted, som modtager vores organiske affald, lyder, at vi i Randers er rigtig gode til at sortere”, fortæller affaldschef Jørgen Niemann, som også glæder sig over, at kommunens borgere har taget godt imod ordningen, selvom det kræver en ekstra indsats af husstandene at skulle sortere:
”En rundringning til i alt 500 borgere under postnumrene Langå/Ulstrup, 8940 og 8960 viser, at 85-90 procent af borgere er tilfredse eller meget tilfredse med ordningen. Det er cirka samme procentandel, som finder det vigtigt eller meget vigtigt, at vi sorterer vores affald – og det svarer også nøje til den andel, som ikke finder det svært at sortere affaldet”, konstaterer Jørgen Niemann.
 
Problemer med lugt og fluer
”Skal vi lede efter slangen i Paradiset, så har nogle borgere i løbet af sommeren oplevet, at der har været fluer og maddiker i deres organiske affald. Det skyldes formentlig, at der er gået hul på poserne, eller at de ikke har været lukket helt til. Og hvis skraldespanden samtidig har stået i solen og ikke på skyggesiden af huset, skal der ikke meget til at forestille sig, hvad det har kunnet give af gener med både fluer og lugt, hvis man har tømning hver 14. dag,” siger Jørgen Niemann.
Jørgen Niemann oplyser, at Affald Randers som konsekvens heraf forsøgsvis har indkøbt nogle produkter, som sammen med gode råd til at bekæmpe fluer, maddiker og lugt, vil kunne rekvireres af borgere og familier, som har problemerne inde på livet. Dette mod at man melder tilbage med erfaringer med anvendelse af produkterne.