I weekenden 1. og 2. oktober indvier Cold Hand Winery i Læsten sit nye vineri for at imødekomme en stor efterspørgsel og interesse for frugtvin
 
Siden starten i 2010 er det er kun gået en vej for Cold Hand Winery – og det er fremad. Cold Hand Winery har hvert år fordoblet sin produktion. Sidste år blev solgt knap 20.000 flasker, og i år forventes et salg på over 30.000 flasker.
Ikke kun nationalt men også internationalt bliver der drukket frugtvin. Det er i Berlin og på toprestauranter rundt i Europa. En af Paris’ hotteste barer bruger frugtvine i deres cocktails, men også Norge har fået smag for Cold Hand Winerys produkter, mens USA og lande i Asien i øjeblikket smager på sagerne. Cold Hand Winery har hidtil solgt 10 procent af deres produktion i udlandet, men eksporten forventes at udgøre 50 procent næste år.
Succesen er blevet så stor at produktionen ikke har kunnet følge med. Det der startede som en hyggelig hobby med produktion af frugtvin i lille skala, er for makkerparret Jens Skovgaard Pedersen og Flemming Villebro Jørgensen nu blevet så efterspurgt en vare, at det lille vineri i landlige omgivelser nu flytter ind i større gemakker, og overlader den gamle plads til en spændende café og gårdbutik med eget sortiment.
Cold Hand Winery er med åbningen af det nye større vineri for alvorlig kommet på Danmarkskortet. Man skimter svagt den store nye træbygning trone frem i landskabet, når man passerer Læsten mellem Randers og Viborg. Det der før var et ydmygt landhus med en simpel tilbygning af en lade, er nu omdannet til et sted med et formål; at producere frugtvin i verdensklasse og nok af det. Man ser tydeligt ambitionerne træde frem i den nye smukke bygning med højt til loftet og et rustikt ydre, og som med Toscana og vinklaser, så snor lange rækker af æbletræer sig rundt om bygningen og danner en inspirerende ramme om en ny arbejdspladsplads og virksomhed i endnu større skala.
 
Ny attraktion til området
Med en placering to kilometer fra nærmeste vej i Læsten, var det ikke vinturister man forventede at se på Cold Hand Winery, men de seneste år er besøgstallet eksploderet i det lille vineri.
Sidste år spiste op imod 2000 mennesker på vineriet, ud over de mange som blot smagte på vinene eller købte et par flasker med hjem. Gårdbutikken og den nye café, er første skridt af en række tiltag for at få flere besøgende på vineriet.
I åbningsweekenden håber Cold Hand Winery på at en masse interesserede lægger vejen forbi.
Der er sat alle sejl til for det er jo ikke hver dag at et nyt vineri indvies i Danmark. Det har skabt stor bevågenhed fra branchen, og der vil hele weekenden være indslag fra gastroverdenen med prominente kokke i spidsen, samt en række producenter af fødevarer.
Lørdag 1.oktober kl.10.30 afholdes en reception for inviterede gæster. Her klippes snoren til det nye byggeri, og en række festtalere, vil hjælpe med at højtideligholde lejligheden.
Klokken 12.00 åbnes dørene derefter for publikum.
Der er denne dag besøg og taler af Torben Toldam Københavns Universitet, Harald Krabbe, Frederiksdal, Anne Hjernøe, SlowFood, John Gynther Arla Unika, Claus Oman Jensen, Borgmester
og Jens Skovgaard Pedersen, CHW. Festen fortsætter søndag med besøget af en række prominente gourmetkokke.