Skoleelever fra tre skoler i Randers Kommune er i dag blevet udstyret med den fornemme titel ”Unge Naturparkguider”, som de første. Anledningen er, at eleverne har arbejdet med projekter i Naturpark Randers Fjord, som skal medvirke til at gøre naturparken mere kendt blandt kommunens borgere
 
De ca. 100 unge naturparkguider har i deres projekter sat sig særligt ind i områdets natur og lokale forhold. Randers Fjord er ”pilotnaturpark”, og det betyder, at naturparken er godt på vej til at blive udmærket i Friluftsrådets mærkningsordning Danske Naturparker.
Eleverne er fra henholdsvis Østervangsskolen, Bjerregrav Skole og Munkholmskolen, som har arbejdet sammen med Friluftsrådet om et undervisningsprojekt i Naturpark Randers Fjord. Skolerne har hver fået 20.000 kroner fra Nordea-fonden til at gennemføre et undervisningsforløb, der skal gøre naturparken mere kendt i befolkningen.
Udover at eleverne, der har været med i projektet, er blevet udnævnt til ”Unge Naturparkguider”, er skolerne blevet tildelt Friluftsrådets Grønne Flag for deres indsats.