Der var ikke mange unge af gangen i den lille café i Von Hatten stræde, men kandidaternes iver for at fortælle om deres mærkesager, var der ikke noget i vejen med

 

Det var der heller ikke med spørgsmålene fra tilhørerne. De unge smådryppede til og fra arrangementet, men idéen er god nok. Det er SF i Randers, der står bag, og de havde inviteret partier og lister med til en debat. Den invitation tog Beboerlisten, Velfærdslisten, Venstre, Radikale, Socialdemokraterne og Nationalpartiet imod.

Et af de spørgsmål der kom fra tilhørerne, var hvad kandidaterne har af planer for at gøre livet nemmere for de unge handicappede.

Til det svarede SF, at det helt korrekt ikke bliver prioriteret nok. De handicappede skal være der, hvor de andre unge er – i klubber og caféer. Og hvis det kræver ekstra støtte, så skal der bevilliges det. Det er det, de vil arbejde for.

Nationalpartiet vil øge borgerinddragelsen og sørge de handicappede selv, hvilke behov de har, og selvfølgelig imødekomme dem så vidt muligt.

Vestre fremhævede det gode samarbejde, der er i Vorup FB, hvor fodboldafdelingen har inddraget unge handicappede på almindelige fodboldhold. Dette eksempel skal udbredes til andre grene i fritidslivet i Randers. Også Venstre indrømmer at handicapområdet har været nedprioriteret.

Socialdemokratiet mener også at inklusion er vejen frem for de unge handicappede.

Et andet spørgsmål er om livet for børn og unge ikke er andet end karakterræs. Når der snakkes unge og uddannelse snakkes der kun karakterer, og det mener spørgsmålsstilleren, der skal mere nuance til.

Nu er karakterer nu engang det, man har at måle med, når der snakkes om skole og uddannelse, var både Venstre og Radikale enige om, men de var også enige om, at det handler om at kigge på det hele menneske. Og så skal der sættes tidligere ind for at sikre, at alle børn og unge får en ordentlig afgangseksamen og kan komme videre ud i uddannelsessystemet.

”Og vi har en forpligtigelse til ikke at tabe for mange på gulvet”, sagde de radikale.

Der var kaffe og kage i baren og efter den første debat, der varede halvanden time, var der chili Con Carne. Derefter var der musik på programmet – Marie Frank spillede et akustisk set, og så var der ellers politisk debat til de unge ikke kunne mere.

FestiValg fortsætter lørdag 11. november, hvor dørene åbnes kl. 12. Kl.13.30 er der oplæg ved Folketingsmedlem Kirsten Normann fra SF og kl. 14.00 er der paneldebat. FestiValg lukker og slukker kl 16.00.

Alle er velkomne på Von Hatten.