Lillebror Mogensen hjem til storebror og KB

Efter mere end fire år nos naboerne på den anden side af Århusvej, Vorup FB, vender fodboldmålmanden Jeppe Mogensen hjem til familien og barndomsklubben Kristrup Boldklub, som han tørner ud i den kommende forårssæson.

Dermed løser Jeppe et problem i KB, der manglede en målmand, fordi Lasse K. Jensen for små 14 dage siden meldte ud, at han ville skifte til DB. Det efterlod den nye KB-cheftræner, Jeppe Mogensens storebror Lasse, med et problem.

Men problemer er til for at løses, og problemet er løst, for lillebror Jeppe vender nemlig sensationelt hjem til KB og til storebror. Og hjem til far og mor, Hans og Anette, der begge har arbejdet for KB i omkring 30 år.

Det vakte opsigt, da Jeppe, der er en fremragende og dertil meget ilter og temperamentsfuld målmand, for fire år siden tog det indtil da forbudte skifte fra KB til Vorup.

At gøre den slags blev for år tilbage anset for at være uacceptabelt og kan sammenlignes med Jacob Nielsen og Peter Christiansens skifte fra Randers FC til AGF…

Mange dumme kort
Men nu er roen og idyllen genoprettet på Kristrup-siden af Århusvej, og lillebror Jeppe, der bliver 30 i år, modtages med åbne arme af den fire år ældre storebror Lasse, der debuterer som førsteholdstræner i den nært forestående sæson og nok starter op med at bede lillebror skrue lidt ned for blusset og ikke løbe ind i så mange dumme kort fra dommernes bryst- og baglommer…

Jeppe Mogensen gav Vorup FB besked om klubskiftet efter Vorups appel i lørdags, men inden da havde storebror Lasse været i gang med at sondere terrænet og mente at have afløseren i egne rækker.

Ikke lillebror…

Men andetholdsmålmanden fra efteråret 2017 Kasper Solberg.

”Kasper har stået på serie 4-holdet og kan sagtens spille i serie 1,” lød det for godt en uge siden fra Lasse Mogensen, der i det øjeblik, avisen da var i kontakt med ham, var i selskab med brormand Jeppe.

Du kan vel få Jeppe tilbage?

Spørgsmålet mødtes dengang med latter og erkendelse af, at det kunne da måske være en god ide, og direkte adspurgt om, hvorvidt Lasse ville tage kontakt til Jeppe omkring et klubskifte, lød det diplomatisk og såre fornuftigt.

”Ingen kommentarer…”

Så på det tidspunkt lignede det serie 1-bold til Kasper Solberg i foråret. Men nu er det så endt med, at Jeppe vender hjem.

Hjem til familien
At Jeppe skiftede fra KB til Vorup hang sammen med, at mere end en håndfuld af de nære venner og kammerater spillede i Vorup FB.

Nu fire år efter stod KB og storebror Lasse inden sin debutsæson som førsteholdstræner og manglede en målmand.

Og så var valget ikke så svært.

”Jeg vil altid være KB’er. Altid. Det her er et farvel fodboldmæssigt til kammeraterne og goddag igen til familien. Nu vil jeg gerne hjælpe Lasse godt i gang som træner, men var Lasse K. Jensen ikke skiftet fra Kristrup til Dronningborg, var jeg blevet i Vorup FB. Men nu er beslutningen taget. Jeg vil altid hjælpe familien og KB og skulle gerne have fire-fem gode år i mig endnu,” siger Kristrups nye og Vorup FB’s tidligere førsteholdsmålmand.…

Der bliver drillet en del blandt brødrene Mogensen. Lasse starter roligt og afdæmpet, da snakken går omkring lillebrors færdigheder mellem stængerne. ”Ja, jeg tror godt, vi kan bruge ham,” lyder det. Men så får piben en anden lyd.

”Om han kan komme op førsteholdet? Det er ikke noget problem,” lyder det så med skjult ros fra storebror, der glæder sig over hjælpen fra lillebror, og uden Jeppe var det blevet til førsteholdsfodbold til Kasper Solberg.

For Lasse ville ikke ud at jagte nye målmænd. ”Jeg skal ikke ud at hente spillere eller overtale spillere til at komme til KB. I KB vil jeg have spillere, der har lyst til at være hos netop os. Folk, der brænder for det og vil betale kontingent for at spille for en klub. Det er den slags spillere, jeg vil have…”