Affaldskontoret bobler med idéer, men de vil gerne have flere! Med årets Exit har de sat gang i en idékonkurrence, der skal give nye og anderledes inputs

Er duAlle borgere i Randers kan godt klappe sig selv på skulderen.Randers Kommune er nemlig langt fremme, når det gælder sortering og håndtering af affald og genbrugsmaterialer. Nu er tiden kommet til at se på, hvad der skal ske de næste seks år i den nye affalds- og ressourceplan, og her rækker Affaldskontoret ud efter borgernes gode idéer.

“Vi er rigtig godt med, og borgerne i Randers Kommune bakker virkelig op om affaldssorteringen. Men der er stadig masser af opgaver og potentialer på affaldsområdet, og der er helt sikkert gode idéer at hente ved at spørge borgerne. Derfor har vi lavet en konkurrence, der skal lokke alle idéerne frem”, forklarer Tenna Storgaard, projektleder ved Affaldskontoret i Randers Kommune.

Alle kan deltage
Idékonkurrencen følger ikke den klassiske opskrift på konkurrencer og kravene for at deltage, er temmelig løst formuleret. Det er helt bevidst fra Affaldskontorets side.

“Hvor skal vi hen, hvad skal vi arbejde med? Det er meget åbne spørgsmål. Vi har lavet seks kategorier, men ellers er der rammerne meget løse. Hvis vi starter med at sætter for strenge krav til idéerne, får vi måske ikke de der lidt skæve eller måske gakkede idéer, der kan vise sig at være rigtig interessante. Vores opgave er at vurdere realisme og omfang i de forskellige inputs, men jo flere idéer vi starter med, desto bedre”, fortæller Tenna Storgaard.

Alle er velkomne til at byde ind – det er både store og små idéer, der kan vinde. Hvis en idé kan komme med i den nye affaldsplan eller give anledning til en konkret målsætning, giver Affaldskontoret en belønning til idéens ophavsmand på 1.000 kroner.

Fakta
Man kan deltage ved at sende sin affaldsidé til affald@randers.dk eller ved at ringe til Affaldskontoret på 8915 1617.
Læs mere om konkurrencen og kategorierne på www.affald.randers.dk/affaldsplan