Indendørs-DM og DM for veteraner på Langvang i weekenden

For første gang kan et dansk mesterskab i mangekamp afvikles i en atletikhal med en 200 m rundbane. I de rammer, man med rette betegner som Danmarks smukkeste atletikhal – på Langvang i Randers.

Det sker, når Randers Freja Atletik i den kommende weekend 3.-4. februar er overdraget arrangementet af de danske mesterskaber i fire-, fem- eller syvkamp. DM-stævnet har samlet hele 74 af landets bedste mangekæmpere.

Desuden afvikles samtidig indendørs-DM for masters – veteraner i alderen 30-90 år.

I løbet af weekenden vil der næsten med garanti blive sat danske rekorder og mange halrekorder, og der er flere lokale fra Randers Freja Atletik, der ventes at kunne gøre sig særdeles godt gældende ved DM.

I gruppen drenge 15 år forventer Max Kørner Andersen selv at sætte ny dansk ungdomsrekord. I samme gruppe deltager også Tobias Garza, der er til DM i mangekamp for første gang og selv er meget spændt på resultatet.

Hos de lidt ældre deltager de to garvede atleter Per Egge i klassen 55 og Niels Uth i klassen 40.

Stævnet præges generelt af atleter, der hører til i toppen af dansk atletik.

Det er anden gang, DM indendørs for masters-deltagere afvikles i atletikhallen på Langvang, og dette års arrangement har samlet 100 af dansk atletiks dygtigste veteraner, der deltager i såvel individuelle øvelser som i mangekamp.

Også hos de ældre forventes mange rekorder. I fjor blev der sat 24 danske rekorder. I Ved sidste års master DM blev der sat 24 danske rekorder.

Freja er her repræsenteret af Thomas Søgård i 60 m og længdespring i gruppen M40, mens Morten Hansen løber 60 og 200 m i M55.