To motorsportsfok skal op på Wall of Fame

Motorsporten var i fokus ved Sportsfest 2017 i Randers. Mikkel Haarup, moto-cross-kører, løb med de 20.000 kroner som ”Årets sportsnavn,” og to andre indenfor motorsporten – den tidligere speedway-verdensmester Peter Ravn og den mangeårige dommer og officiel ved et hav af motorsportsarrangementer i Randers og Danmark og i den store verden, 81-årige Poul Erik Sørensen fra Randers Motor Sport, blev udpeget som nye medlemmer af ærens væg  i Randers – ”Wall of Fame i Arena Randers, hvor der i forvejen hang 20 kendte ansigter fra randrusiansk idræt.

Vandt VM i 1983

Peter Ravn, 55, der også havde en karriere i engelsk speedway, fik sit store gennembrud, da han blev sendt i aktion som reserve ved VM 1983 i Vojens i stedet for Finn Thomsen, der ikke scorede point.
Så kom Ravn fra Randers med og scorede syv point i tre starter – point, der var medvirkende til den danske sejr med England på andenpladsen otte point efter danskerne. Det danske hold bestod desuden af legenderne Ole Olsen, Hans Nielsen og Erik Gundersen.

Danmark vandt også VM 1984 med Ravn i truppen, men uden at komme i aktion.

Peter Ravn kørte med og mod alle de store navne i England – speedwaysportens mekka på den tid – i en karriere, der strakte sig over 14 år.

Efter et voldsomt styrt, som gav en kompliceret hjernerystelse, som det tog Peter Ravn mere end seks år at komme sig over, satte Peter i 1993 cyklen i garagen.

Peter Ravn bor i dag ved Brisbane i Australien, hvor han ejer en maskinfabrik.

Peter Ravn var ikke hjemme til festen, hvor far Erik i stedet var på scenen for at modtage hæderen.

I stedet sendte Peter en videohilsen, hvor han takkede mange gange for hæderen og glædede sig over, at man stadig i Randers værdsatte hans præstationer og ikke havde glemt han.

I hele verden
Poul Erik Sørensen har været jurypræsident og stævneleder ved adskillige VM-, EM- og internationale løb i hele verden helt frem til 2017 og i alt dommer på nationalt plan i over 50 år.

Han har i tidens løb virket som international dommer i motocross og nationalt i flere af motorsportens discipliner som speedway, motocross og billøb.

Poul Erik Sørensen har altid haft en stor kærlighed for motorsport generelt. Han har været med helt tilbage fra de store VM-løb på Volk Mølle-banen i efterkrigstiden med over 40.000 tilskuere og været en stor del af Randers Motor Sport i flere generationer, såvel i bestyrelsen og som forretningsfører. Han blev kåret til årets idrætsleder i Randers 2001 og fik i 2005 Danmarks Motor Unions fortjenstmærke i guld for sin store indsats for motorsporten i Randers og internationalt.

Poul Erik Sørensen har desuden blandt andet lavet miljøplaner i motorsport og er stadig aktiv i Randers Motorsport som forretningsfører.

Kriteriet for at komme op på Wall of Fame i Randers er, at man har været europamester, verdensmester eller deltaget ved OL som repræsentant for en randrusiansk elitesportsklub.