Randers AC satser på 12 kampe ved stævnet lørdag i Dronningborghallen

Når man ikke selv har boksere nok til at afvikle stævne, er det godt med gode venner.

Det erfarer de og glæder sig over i Randers Atlet Club i disse dage, for lørdag har RAC inviteret til amatørboksestævne i Dronningborghallen, hvor man satser på 12 kampe.

Selv kan Randers AC mønstre fem mand med startbog, og fra Randers Bokse- og Motionsklub kommer tre mand, men der er stadig langt til de 24 nævekæmpere, der skal til for at nå op på 12 kampe. ”Men heldigvis har vi gode venner rundt omkring,” siger den tidligere sværvægtsbokser Peter Strangholt, der sammen med formand Hans Olav Christensen står for matchningen af bokserne.

RAC-vennerne kommer fra Hadsund og Hornslet. ”Begge steder har de lovet at hjælpe, og jeg satser meget stærkt på at have de 12 kampe matchet i god tid,” sagde Strangholt til avisen inde deadline på denne udgave.

I Hadsund er det den tidligere tredobbelte jyske mester i letsværvægt, Tommy Hansen, der har lovet RAC hjælp. For boksefanatikere kan det nævnes, at Tommys efterfølger som jysk mester i letsværvægt i 1996 hed Steffen Nielsen fra Randers Atlet Club.

Tidligere har der i boksekredse været snakket om samarbejde mellem klubberne i Hadsund, Hobro og Randers.

”Det er korrekt, men det er aldrig for alvor blevet til noget, men nu tror jeg, tiden er inde til at realisere det samarbejde. Bokserne er der, og lederne, der vil samarbejde, er der også,” siger Strangholt, der havde håbet at kunne præsentere en revanchematch fra en kamp for nylig ved et stævne i Viborg, hvor RAC’s mellemvægter Kasper Mørk i et brag af en kamp besejrede Allan Hansen fra Hobro.

Begge parter var klar til en ny herrefight, men så kom en unionsmatch Jylland-Sjælland på plakaten, og da Allan blev udtaget til det jyske hold, røg revanchekampen i vasken.

Flere træner ikke
I RAC svinger Søren Ahm pisken over kampbokserne. Og der er ingen slinger i valsen, for Ahm kræver meget af sine folk. Og det ærgrer Ahm, at han kun kan mønstre fem mand til stævnet på lørdag – Rasmus Rasmussen, Kasper Mørk, Lasse Virkus, Villiam Westergaard og den debuterende sværvægter Nikolaj Laust.

Rasmus Kallesøe skulle også have væretia kamp, men er skadet. Ahm havde også i løbet af sæsonen håbet at kunne få Oliver Andersen og Kresten Morell i aktion. Men det kommer de ikke. ”Det kan ikke nytte noget, at de kun kommer en enkelt gang på tre uger. Så skal de ikke i kamp, siger Ahm.

Oliver Andersens afbud er godtaget, idet han grundet lektier har nedprioriteret boksningen i denne sæson, men har lovet at vende frygteligt tilbage i næste sæson.

Fra Randers Bokse- og Motionsklub kommer Gabriel Skorupski, Stefan Petersen og sværvægteren Lasse Rasmussen. De to sidstnævnte var matchet inden avisens deadline – Stefan Petersen i weltervægt møder Anders Jacobsen fra Lemvig, mens Lasse skal møde Robert Boker fra Gram.

Der er fri entré til stævnet i Dronningborghallen.