Venstre i Randers skal ud og finde ny spidskandidat.

På generalforsamlingen i Venstres kommuneforening i Randers i aftes meddelte Claus Omann Jensen, at han ikke stiller op som borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg i 2021.

Den tidligere borgmester vender tilbage til erhvervslivet, men agter at sidde byrådsperioden ud.

– Det er i hvert fald min plan. Det jeg annoncerer her det er, at vi skal nu til at finde en ny spidskandidat. Jeg er jo formand for Udviklingsudvalget som jeg er rigtig glad for. Der sker rigtig meget i Randers Kommune og det er spændende at stå i spidsen for, siger Claus Omann Jensen til ABC Nyhederne.

Formand for kommuneforeningen Knud Pedersen oplyser, at foreningen vil bruge det næste års tids på at finde en ny spidskandidat. I den tid fortsætter Claus Omann Jensen som politisk leder af Venstres gruppe, hvorefter han vil være sparringspartner for den nye kandidat.

Claus Omann Jensen og Venstre måtte efter kommunalvalget den 21. november sidste år overlade borgmesterposten til socialdemokraten Torben Hansen.

Partiet mistede ved valget to mandater i byrådet.