Den kommende weekend vender Star Wars-feberen for alvor tilbage til Randers med arrangementer over hele byen

Hele byen vil bakke op om den største event som finder sted i Arena Randers nemlig Sci-Fi-Con -Danmarks største Star Wars og science fiction-messe. Sci-Fi-Con 2018 er en del af festivalen “Randers – en by i galaksen” i dagene 13.-16. april.  Foruden Danmarks største sci-fi-messe i Arena Randers åbner Randers Bibliotek sin nye store samling med bøger, musik og film om Star Wars-universet. Teaterskolen Kastali´a er elever på tværs af alder gået sammen og laver to arrangementer i eventen ’Randers en by i galaksen’ og Håndværksmuseet er også med – desuden åbner der café i Helligåndshuset.

På flere lokaliteter vil der være masser af sjove og lærerige aktiviteter for børnene. Man kan for eksempel opleve rollespil, bygge robotter og få sat dit hår som Prinsesse Leia. Hele programmet kan ses på www.enbyigalaksen.dk.

Kendte på besøg
Hovedattraktionen er i år to skuespillere fra den originale Star Wars trilogi, Jeremy Bulloch (Boba Fett) og Garrick Hagon (Biggs Darklighter), samt to af Danmarks største ikoner indenfor action og fantasy-genrene, nemlig Sven-Ole Thorsen og Troldspejlets Jakob Stegelmann, der besøger Arena Randers.

Jeremy Bulloch spiller den berømte dusørjæger Boba Fett i både “The Empire Strikes Back” (1980) og “Return of the Jedi” (1983) og er en af de mest populære skurke fra Star Wars universet. Der er endda rygter om at en af de kommende Star Wars film kommer til at handle om netop Boba Fett.

Garrick Hagon optræder kort som Luke Skywalkers bedste ven Biggs Darklighter i den første Star Wars-film (1977), men desværre endte de fleste af hans scener med at blive klippet ud. Da disse scener adskillige år senere kom frem, blev de utroligt populære.

Sven-Ole Thorsen har medvirket i et utal af fantasy, science fiction og især action-film, flere af dem side om side med Arnold Schwarzenegger, bl.a. “Conan the Barbarian” og “The Running Man.”

Både Jeremy Bulloch, Garrick Hagon og Sven-Ole Thorsen vil skrive autografer hele dagen, og også stille op til et eksklusivt Q&A, hvor de vil fortælle et par historier og tage imod spørgsmål fra publikum.

Jakob Stegelmann, kendt fra DR’s Troldspejlet, vil på messen holde et længere foredrag om Star Wars-universet. Det er første gang at han gæster Randers, og der forventes en fyldt sal til dette foredrag.

Merchandise
Derudover besøger 501st Danish Garrison også arrangementet med deres tro kopier af Imperiets Stormtrooper dragter. Alle dragterne er identiske med dem der bruges i filmene ned til mindste detalje, og er godkendte af Lucasfilm/Disney til brug ved officielle Star Wars events. På 501st standen vil der også være aktiviteter for børnene, hvor overskuddet ubeskåret går til Ønskefonden.

Der vil også være mulighed for at få handlet Star Wars merchandise, både nye og gamle figurer, Lego og alverdens samlerobjekter. Desuden vil der også være stande med alt indenfor science fiction og fantasy; Transformers, Masters of the Universe, G.I. Joe, Ringenes Herre, rollespil, tegneserier, film merchandise og vintage toys. Hele Arena Randers vil være fyldt med stande, og hallens cafeteria vil naturligvis byde på Star Wars specialiteter i Mos Eisley Cantina stil.

Masser af viden
Der vil endvidere være flotte udstillinger, bl.a. en tro kopi af Knight Rider bilen K.I.T.T., foredrag i hal 2 og aktiviteter for børn og andre barnlige sjæle, bl.a. udklædnings- og tegnekonkurrence.

Manden bag arrangementet er Benny Ray, der er inkarneret Star Wars-fan. Benny vil på messen selv have en stand med ”mint on card” (uåbnede) Star Wars figurer fra 1996-2006 og en masse andre sager. Medarrangør er Henrik Wulff fra Vejle, der er kendt i Star Wars-miljøet ikke bare i Danmark men også internationalt for sin enorme viden om figurer og alle former for merchandise. Henrik vil i år holde et spændende foredrag om vintage Star Wars-figurer.

”Jeg er virkelig glad for den store lokale opbakning fra blandt andre Randers Bibliotek og Randers Kommune. Festivalen “Randers – en by i galaksen” giver en ny helt ny dimension til messen,” siger arrangør Benny Ray.

Program for SCI-FI-CON 2018
Lørdag 14. april i Arena Randers

Der tages entré – børn under tre år kommer gratis ind
Arrangementet kan følges på www.scificon.dk og facebook siden ”Sci-Fi-Con 2018”
Billetter kan også forudbestilles via Ticketmaster.dk.

9.00 Dørene til lobbyen åbnes
10.00 Hallen åbner
11.00 Foredrag ved Jakob Stegelmann
12.30 Parade anført af 501st
13.00 Q&A med Jeremy Bulloch og Garrick Hagon
13.30 Q&A med Sven-Ole Thorsen
14.00 Foredrag ved Jakob Stegelmann (reprise)
15.30 Parade anført af 501st
16.00 Foredrag om filmmusik ved Mogens Skaaning Høegsberg
17.00 Foredrag om vintage Star Wars-figurer ved Henrik Wulf
18.00 Tak for denne gang

Aktiviteter:
– Skuespillerne skriver autografer
– Udklædningskonkurrence for børn og voksne
– Tegnekonkurrence for børn
– Lav dit eget lyssværd
– Prøv forskellige Star Wars-spil
– Blast-a-trooper
– Fotos med 501st Legion
– Ansigtsmaling og lignende for børn
– Udstillinger af Star Wars- fantasy- og filmeffekter

 

Fik du også læst:
RUMvisning og Mos Cantina
Starwars rammer Håndværkermuseet