RMS arrangerer første afdeling af DM i moto-cross 2018 søndag den 28. april

Lyt med da Bo Ørris fik en snak med landstræner Mikkel Caprani

 

Randers Motor Sports guld- og sølvmedaljevinder fra både EM og VM for juniorer i fjor, Mikkel Haarup, stiller ikke op, når Randers Motor Sport søndag afvikler første afdeling af de danske mesterskaber i motocross 2018 på Honda Par. Men med lokale øjne er der meget andet godt at se på….

Haarup er optaget af at køre EM-afdelinger, men alle de andre medaljeaktuelle fra RMS er klar bag startsnoren og sportschefen, den tidligere Europa-mester og tidl. landstræner Mikkel Caprani er spændt på udfaldet.

Blandt de spændende lokale starter er 18-årige Line Dam Nielsens come-back efter en lang skade. Hun udfordrer nu” knejterne” og stiller op i MX 2 for at blive hærdet til VM-afdelingerne for kvinder.

Spændende bliver det også med Simon Wulff Sørensen i MX1 og Glen Meier i MX 2, ligesom både Nichlas Haagensen og Jesper Kristensen vil gøre alt for at komme godt fra start i MX2.

Simon Wulff, nr. tre ved DM i fjor, er i år rykket op til de store drenge i MX1, mens Glen Meier i år må forventes at kunne blande sig i kampen om podiepladserne o MX2. I fjor måtte han melde fra til DM-afdelinger grundet deltagelse i EM-stævner, men i år er han med i alle afdelinger om DM, så han kan utvivlsomt skrabe point nok sammen til en topplacering.

I MX2-feltet finder man også Haagensen og Jesper Kristensen. Nichlas Haagensen gør come-back efter en korsbåndsskade, der i fjor kostede ham DM-medalje. Han lå nr, tre i fjor, da skaden indtraf, men nu er han heldigvis klar igen.

DM-afdelingen på Honda Park søndag bliver Jesper Kristensens første start i MX2 efter succes’en og det danske mesterskab i juniorklassen i fjor.

De lokale kørere er dog lidt forbeholdne i deres udtalelser inden afdelingen i Randers.

”Mine forventninger er at få en god dag med to gode starter og solide heat,” siger Glen Meier, der mener, han har farten til at blive nr. tre.

Simon Wulff forventer en hård søndag og en hård sæson.

”En håndfuld hurtige kørere fra MX2 rykker over i MX1, så der bliver kamp om pladserne, når det går løs på Honda Park i Randers. Jeg håber på den gode ende af Top 3-5 stykker, når dagen er omme. Dagen skal overstås med gode point på kontoen og vigtigst af alt uden skader. Målet for sæsonen er igen en Top 3-placering, men det bliver en hård opgave,” siger Simon.

Mod gale knægte
Line Dam Nielsen, der nu også har alderen til at køre bil, var skadet hele sæson 2017 efter en flot 10.-plads ved VM i 2016.

Nu er hun atter klar til at give den gas – både herhjemme og i VM-afdelinger udenlands.

For at blive så godt rustet som muligt til VM-afdelingerne kører nu hun MX2 mod gode mandlige kørere – og ikke blot juniorerne.

”Jeg forventer at få mere og hårdere sparring i MX2. At opleve flere bissestreger fra nogle gale knægte. Nogle af dem er jo vanvittige. Alle vil vinde. Men jeg overgiver mig ikke. Nu skal der virkelig kæmpes,” siger Line før starten i Randers, hvor hun også skal køre længere end tidligere, idet køretiden i X2 er 25 minutter.

Omkring VM fik hun en god start i Italien med en 10.- og en 16.-plads efter undervejs at have ført andet heat, inden styrt satte hende tilbage. I Portugal var forholdene umulige grundet regn, og Line måtte tage til takke med en 17.- og en 24,-plads efter fem styrt undervejs.

I første afdeling af DM handler det selvfølgelig først og fremmest om at klare det i kvalifikationen. Det er en hård klasse med mange rutinerede og hurtige drenge, så hvis jeg kan lave et par gode starter og holde et stabilt tempo hele heatet, er jeg glad,” siger Line Dam Nielsen.

Mange gode muligheder
Mikkel Caprani, sportschef i RMS, er spændt på weekendens arrangement.

”Jeg synes, vi har mange gode muligheder for gode placeringer,” siger den tidl. Europa-mester, der er fuld af lovord om eleverne.

”Simon Wulff og Glen Meier kan begge komme på podiet, og det skal blive spændende at se Nicklas Haagensen og Jesper Kristensen. Nichlas har arbejdet godt inden come-back-løbet efter skade. Han er ung og vild og kører stærkt, så det kan godt ende med noget godt, Det samme er tilfældet med Jesper Kristensen, der har taget springet fra junior direkte til MX1. På en god dag kommer han i Top 5,” mener Caprani, der er imponeret over 18-årige Line Dam Nielsens beslutning om at køre MX2 med knægtene.

”Det er simpelthen sejt, at hun gør det. Hun kommer i skrapt selskab, og kommer hun i Top 10, er det i mine øjne sindssygt godt gået,” siger Caprani.