Udbuddet af boliger er lavt, mens antallet er interesserede købere er højt. Det er derfor et godt tidspunkt at sælge på, lyder det fra lokal ejendomsmægler.

Har man sin bolig til salg i øjeblikket, er der god grund til at trække ekstra på smilebåndet. Det mener indehaver af Nybolig Bjørn & Ankersen i Randers sammen med en stort flertal af sine kollegaer i Nybolig-kædens 220 forretninger. For ifølge dem er der nemlig langt flere købere, end der er boliger til salg.

-Vi befinder os midt i en højkonkjunktur, hvor mange har fået mod på at købe ejerbolig, og det mærker vi tydeligt på det stigende antal købere, vi møder, siger Christian Bjørn.

Han kunne derfor godt bruge flere boliger til salg i sin forretning.

-Jeg skal ikke klage, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg havde boliger nok til salg. Så går man i overvejelser om at sælge, kan tidspunktet ikke være meget bedre end nu, hvor interessen for boliger er historisk høj, forsætter Christian Bjørn.

Ifølge nye tal fra Finans Danmark er der færre parcelhuse og sommerhuse til salg nu end på samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er der 4 pct. flere ejerlejligheder at vælge imellem.

-Ejerlejlighederne er den boligtype, der er steget mest i pris, så det, vi ser, er at man nogle steder har ramt loftet, dog er det de større byer som Aarhus og København, mens der stadig er grundlag for yderligere prisstigninger på både parcelhuse og ejerlejligheder i Randers slutter Christian Bjørn