Under Hede Rytmer i Randers havde nødhjælpsorganisationen Projekt Victor stillet frivillige hegnsvagter til rådighed, som samtidig tjente penge ind til hjemløse børn på Filippinerne

 

Project Viktor er en nødhjælpsorganisation, som hjælper hjemløse børn på Filippinerne. De har haft et godt samarbejde med Hede Rytmer de sidste fire år i Silkeborg, hvor de har de hjulpet til i form af “udlejning” af frivillige hjælpere til Hede Rytmer. Herved får Project Viktor en portion penge pr. frivillig pr. time. Projekt Victor valgte at følge med til Hede Rytmer i Randers i år, hvor de havde den samme ordning. Project Viktor holder til dagligt til i Silkeborg, hvor stifteren Dennis Ramsdahl og hans kone Jenni Danielsen bor med deres to børn. I forbindelse med Hede Rytmer i Randers allierede de sig med en af deres trofaste og loyale frivillige igennem otte år, Nanna Christiansen, som bor i Randers.

“I forbindelse med mit brede netværk i Randers var det oplagt, at jeg var primus motor for at skaffe de frivillige hjælpere, som vi skulle bruge til Hede Rytmer,” fortæller Nanna Christiansen.

“Det har været fedt, at se SÅ positive og engagerede frivillige hjælpere trods det meget våde vejr i Randers. Det er en herlig følelse at kunne rejse til Filippinerne og medbringe en portion penge takket være de standhaftige frivillige. Det, vi har tjent til Hede Rytmer i Randers, svarer til, at 100 børn kan få mad hver dag i tre måneder, så det er vi rigtig glade for at kunne medbringe,” fortæller Dennis Ramsdahl efter resultatet fra Hede Rytmer i Randers. Dennis, Jenni og deres to døtre rejser til Filippinerne om blot 14 dage.

 

Akutcenter til hjemløse børn

Den helt store opgave, som Dennis Ramsdahl gerne vil have løst, når de kommer derned, er at få en byggetilladelse til den grund, som allerede er blevet skaffet af Project Viktor. Planen er at bygge et akutcenter, hvor de hjemløse børn kan få lægelig behandling samt mad hver dag. Midlerne til at bygge akutcentret er klar, og der er også en kæmpe container fyldt med interiør, legetøj mm.

“Jeg håber virkelig, at vi kan få denne byggetilladelse på plads, for så kan det virkelig komme til at gå stærkt,” siger Dennis Ramsdahl, som glæder sig til at komme af sted med familien.

Selv døtrene er meget engagerede i Project Viktor og har været med til Filippinerne, fra de blev født. Den ældste, Olivia på nu 8 år, lavede en bamseindsamling i skolen og havde bamserne med til de filippinske børn. Derudover indsamler Project Viktor penge ved forskellige tiltag blandt andet det årlige Viktorløb i Silkeborg, hvor deltagergebyret går ubeskåret til børnene på Filippinerne.

 

Deltagelse af mange frivillige

De frivillige til Hede Rytmer i Randers fra Project Viktor var så glade og tilfredse med deres opgaver og forplejning og ikke mindst den gode stemning, at de hurtigt meldte tilbage i løbet af lørdag aften, at de meget gerne ville være frivillige igen til Hede Rytmer 2019.

“De var våde og trætte efter de mange timers regnvejr uden meget læ, så det var med stor glæde, at vi blandt andet kunne belønne dem med tre kæmpestore chokoladekager, som vi havde fået doneret af Føtex Dytmærsken,” fortæller Nanna Christiansen.

Det har været en længere proces at nå ud til de frivillige i Randers for Nanna Christiansen, som dog har fået hjælp. Blandt andet kom Jenni og Hanne fra Silkeborg for at stille op til Open By Night i Randers midtby for en måned tid siden. Og for 14 dage siden stod Nanna Christiansen og to andre frivillige fra Randers på Rådhustorvet for at fortælle om Project Viktor, og om at de manglede frivillige til Hede Rytmer i Randers. Kombineret med flittig brug af lokale facebook grupper lykkedes det til sidst at få samlet de nødvendige frivillige hegnsvagter. Da budskabet først var spredt i byen, ville flere og flere med, så til sidst havde Project Viktor et luksusproblem med for mange frivillige. Dette blev dog løst ved, at Project Viktor udlånte sine ekstra frivillige til Hede Rytmer ved indgangen.

“Alt i alt var det en hel fantastisk debut for Hede Rytmer i Randers og for Projekt Victors deltagelse i arrangementet her i Randers. Jeg tror, det var starten på noget rigtig godt, som randrusianerne vil se frem til hvert år,” slutter Nanna Christiansen.