Parade med marcherende gæs, tangodans i butiksvindue og fire meter høje marionetdukker midt på gaden. Alt det og meget mere kan opleves, helt gratis, når DIG Festival 2018 kommer til Randers

 

DIG Festival inviterer alle til gratis teateroplevelser i det offentlige rum den 13.-18. august. Som en del af Randers ugen forvandles gader og stræder til festlige teaterscener, når noget af det bedste indenfor internationalt gadeteater besøger byen for femte gang. Folk i alle aldre kan opleve håndplukkede forestillinger fra Frankrig, Spanien, Storbritannien, Holland, Argentina og Chile.

I festivalperioden kan publikum blandt andet opleve kæmpe marionetdukker i Midtbyen 15. august, prisvindende engelsk akrobatik på Slotspladsen 16. august, kugleskøre franskmænd i oppustelige dragter på Rådhustorvet 18. august og meget mere. Som noget nyt udvider festivalen i år til en række byer i nærområdet og besøger også 10 skoler uden for Randers Midtby.

“Gadeteater er gratis, det er høj kvalitet og publikum får en kulturoplevelse helt enkelt,” siger festivalleder Zelis Niegaard.

”Du kan både planlægge at komme til en forestilling, men det kan også være noget, du oplever spontant: På vej hjem med ungerne eller når man er ude og handle. Pludselig sker der noget. Pludselig er man del af en fælles oplevelse. Det er alt sammen noget, der udvider verden og beriger livet.”

Udover Randers besøger DIG Festival Esbjerg, Silkeborg, Guldborgsund, Ikast-Brande, Køge, København, Frederiksberg og Gentofte med over 100 opsætninger i alt. Festivalen udfoldes i mindst tre byer på samme tid, så der er rig mulighed for at se forestillingerne i nabobyerne også.

”Vi skal have en levende by. For mig handler det om at fjerne murene mellem publikum og kunsten,” siger Zelis Niegaard.

Borgmester Torben Hansen er begejstret for at festivalen kommer til Randers:

“Vi har et mangeårigt samarbejde om at være værtsby for Danmarks Internationale Gadeteaterfestival, og det er en lige stor oplevelse hver gang. Teater skal ikke altid kun være noget, som vi går ind og ser på en scene. Det skal også kunne opleves udendørs, hvor vi til dagligt færden”, siger han.

 

DIG står for Danmarks Internationale Gadeteaterfestival
Se det fulde program på www.gadeteaterfestival.dk