Den bliver atter gang i den for de unge på Von Hattens adresse – der er lige nu offentliggjort det program, der skal få både gården og kælderen til at genlyde af alsidige toner og glade mennesker

I år sparkes Randers Ugen i Von Hattenstræde i gang af ingen andre end Supercharger. Dette turborock-band har gennem de sidste ti år besøgt Café Von Hatten flere gange og kommer nu ridende tilbage på bølgen af deres seneste album fra juni i år. Mange har ventede spændte på albummet Real Machine, som endnu en gang fastslog at Supercharger har energi, charme og evne til at overophede enhver fest.

Også Hollow Birds er med denne aften. De spiller mørk, melankolsk rock med et atmosfærisk lydunivers, der får tankerne til at vandre ud i de skandinaviske skove om efteråret, hvor løvtræernes varme farver står i stor kontrast til de lange nætter og efterårsstorme. Til Von Hatten Prisen 2017 modtog Hollow Birds DMF´s special pris. Det sker alt sammen fredag 10. august.

Lørdag 11. august er det så tid til Manus og Paller samt DJ.
Manus Bell er raptivist. Med politisk ildsjæl og et fænomenalt flow bruger han hip hop til at formidle sit syn på verdenssituationen. Hans dybe og genkendelige stemme rummer en oprigtighed, som drager lytteren ind i hans alvorlige tematikker. I dag anerkendes han i miljøet som én af de få danske rappere med potentiale til internationalt gennembrud og han har allerede formået at vække opsigt udenfor Denmarks grænser med stor ros fra amerikanske rappere som Jedi Mind Tricks, MURS og R.A. The Rugged Man, som personligt har efterspurgt Manus Bell som sit support-act til hans tre sidste koncerter i Denmark. Med en rå indlevelse og et overlegent flow kan Manus Bell få enhver til at føle sig som en del af 90’ernes hip hop miljø i Brooklyn, hvor attituden, budskabet og leveringen er i fokus.

Det bliver med lokalt og lækkert randrusiansk flow at Paller indtager scenen. Han blander hiphoppen med guitar, trommer og andre akustiske instrumenter. Ifølge ham selv leger han med sproget og bruger gamle, faste vendinger på nye måder. Blandt er titlen på EP’en »Fra Klude til Klæder« en henvisning til det amerikanske udtryk »Rags to Riches«, der er en betegnelse for en positiv udvikling. Den nyeste udgivelse hedder »B Siden« og indeholder primært numre i samarbejde med andre artister.

DJ Klør fem fra Silkeborg er old school dj med hang til klassiskere, der søger for en god hiphopstemning. Eftermiddagen denne lørdag er besat af grafittimaleren Dato, der viser sine evner.

 

 

Fortsætter ugen ud

Torsdag 16. august er det tid for Blue Minds og The Cosmic Twins. Blue Minds spiller en forfærdelig vellydende gang poprock. Fyldt med fede riffs og groovy rytmer samt en lækker poppet vokal er det svært ikke at lade sig gribe af stemningen for derefter at give slip på alt og danse med. Lokale Blue Minds vandt Von Hatten Prisen i 2017.

Episk musikunivers fra The Cosmic Twins. Med tvillingebrødrene Alec og Chris Andreev i front inviterer bandet The Cosmic Twins sit publikum ind i et episk og drømmende musikunivers fyldt med både energisk livsglæde og håbefuld melankoli. Tvillingernes indbyrdes, livslange forhold skaber en fascinerende dobbelthed i deres musikunivers. Det er både episk og drømmende, men også jordnært og inderligt på samme tid. Kontrasterne mødes i storladne arrangementer på enkle og stærke melodier. Det er massive lydbilleder med intense øjeblikke af stille skønhed.

 

Toppen af det danske

Fredag 17. august er der plads til toppen af det danske. Der er nemlig temafest på Von Hatten.

I den anledning holder de et brag af en temafest, hvor der vil være en nyformet Hatten-gruppe, som underholder med god gammel dansk musik. Von Hatten har de festlige rammer, så hvis man kommer med det gode humør, skal der nok blive fest.

I dagstimerne vil der være hygge i gården og Musik Bingo i caféen, hvor temaet er Dansk Melodi Grand Prix.
Så hvis man er smuk som et stjerneskud, en Drama Queen eller bare tror på et new tomorrow, så mal byen rød og belive again, siger de hos Von Hatten, mens skibet skal sejle i nat og gæt med på vindere og de største hits fra Dansk Melodi Grand Prix

Der sluttes lørdag 18. august med Humør Ekspressen. Cool, Kitch og lækker dansk top i forening med Hip Hop og dancehall. Nogen gange har man simpelthen bare brug for en god gang kvalitetsbodega. Det er de ikke ene om på Von Hatten, da Pharfar, Klumben, Chapper og Peter Lützen til dette års Randers Uge, kan præsentere deres supergruppe Humørekspressen i samarbejde med Randers Ugen og RanderSound på Von Hattens scene som hovednavn. Det er dansktop for de unge. Med Birthe Kjær stemning og en ung Johnny Madsen attitude ruller de ind og får alle til at synge med på deres humoristiske sange, hvor de sammen med os kan drikke en masse øl.

“Vi er fra Hattens side spændte på at feste med jer alle sammen, som var vi på diskotek tilbage i 1971”, siger Morten Madsen fra Von Hatten.

Humørekspressen består af fire medlemmer: Frandsen (aka Pharfar), Krølstrup (aka Klumben), Strejferen (aka Chapper) og Peber (aka. Peter Lützen fra Panamah) der er dedikeret til humør musik inspireret af traditionerne fra guldalderen i Dansk Toppen fra 70’erne.

Der tages entre til nogle af koncerterne – hvilke kan man fine ud af ved at besøge Von Hattens facebookside eller hjemmeside.