Søndag 9. september er der Åbne Haver i haveforeningerne i Randers

 

Kolonihaverne i Randers var med på Natur- og friluftsfestivalen på Randers Naturcenter i sidste uge, hvor Kolonihaveforbundet, Østjyllands kreds, havde arrangeret deltagelsen i samarbejde med

haveforeningerne i Randers. De har i alt otte foreninger, og der var folk fra de forskellige

foreninger tilstede på festivalen. Her kunne de fortælle alle interesserede om kolonihavetanken,

og om hvordan det er at være kolonist i en forening her i Randers .

Mange interesserede fik en god snak med haveforeningsfolket på festivalen.

Hvis man ikke nåede at få talt med koloni-folkene til Natur- og friluftsfestivalen, og man gerne vil vide mere om kolonihavelivet, så er der stadig mulighed, da det bliver fulgt op med ”åbne haver” i alle foreninger.

De ”åbne haver” kan besøges søndag 9. september mellem klokken 13-16, og arrangørerne forventer, at rigtig mange vil benytte søndagen til at komme ud i foreningerne, få en mere uddybende snak med bestyrelserne om kolonihaver og få mere indblik i, hvordan livet i en kolonihaveforening kan forme sig .

 

Verdens bedste hobby

Der er cirka 1000 kolonihaver i Randers fordelt på de otte haveforeninger, og alle haveforeninger lever i bedste velgående – men måske lidt for meget i det ukendte. Til Natur- og friluftsfestivalen var målet for foreningerne at oplyse borgerne i Randers om, at de eksisterer som små oaser i det bynære. Der er plads til mange flere nye medlemmer, der vil gå ind for kolonihavetanken og få en afstressende og afslappende fritid .

Mange familier – unge som ældre – vælger at leje en kolonihave for at have en god, sund og afstressende fritid, hvor de kan være sammen med børn og familie under hyggelige former. Man kan jo bo i kolonihavehuset om sommeren og dermed har man en ekstra bolig , hvor man kan slappe af og være sammen med andre mennesker, der sætter fritid og hygge i højsædet.

Det er blevet attraktivt at have den form for livsførelse, og da kolonihaverne ligger i det

bynære område, kræver det ikke engang en bil for at få det til at fungere. Man kan selvfølgelig

også købe et sommerhus, men det kan være dyrt, og det er på grund af afstand mange gange

svært at få det samme udbytte ud af benyttelsen .

En kolonihave er billig i leje, cirka 2.000 kroner om året, og Randers kommune støtter rigtig meget op om kolonihaverne.

At have en kolonihave er ifølge Kolonihaveforbundet “verdens bedste hobby”.