Regionshospitalet Randers mister undersøgelser og behandling for brystkræft.

Det er en del af det forlig, der i nat blev indgået blandt samtlige partier om regionens budget for 2019.

I stedet skal opgaverne udføres i Viborg, som sammen med Aarhus kommer til at stå for brystkræftoperationer.

“Så har vi brystkræftkirurgi i den østlige del af regionen og midt i regionen i Viborg som ligger meget centralt, og er tættere på dem der bor i Vestjylland,” forklarer Regionsrådsformand Anders Kühnau.

Også hvad angår klinisk fysiologi og nuklearmedicin ændres det oprindelige forslag, så funktionen lukkes i Randes, og der udarbejdes en analyse, som kortlægger, hvordan kvaliteten af de fortsatte undersøgelser opretholdes i Randers. Der skal ses på muligheden for, at henholdsvis Regionshospitalet Viborg og Aarhus Universitetshospital leverer undersøgelser til borgerne i Regionshospitalet Randers’ optageområde.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.