En 38-årig tyrkisk statsborger med tilknytning til bandegrupperingen Satudarah blev i dag idømt fem et halvt års fængsel og udvist for bestandigt for at have transporteret og besiddet skydevåben under særligt skærpende omstændigheder i november sidste år.

På det tidspunkt var der en bandekonflikt mellem rockergrupperingerne Satudarah og Bandidos, som blandt andet fik Østjyllands Politi til at lukke Bandidos’ klubhus i Randers.

 

Konflikten var medvirkende til, at Retten i Randers dømte den 38-årige efter den såkaldte bandeparagraf – straffelovens 81a – der som udgangspunkt fordobler straffen for eksempelvis våbenbesiddelse, hvis det sker under en bandekonflikt.

 

Sagen begyndte den 29. november, da politiet ransagede en adresse i Ulstrup, fordi de havde en mistanke om, at der blev opbevaret narko i huset. Ud over en del stoffer fandt betjentene to skydevåben og ammunition på stedet. DNA-spor på våbnene førte Østjyllands Politi til den 38-årige mand.

Ud over vidneudsagn og DNA-match lagde retten også vægt på, at oplysninger fra den 38-åriges telefon viste, at han med stor sandsynlighed har været i området kort før, våbnene blev fundet.

 

Den 38-årige er flere gange blevet set sammen med medlemmer af Satudarah og har været iført tøj fra bandegrupperingen. Derfor fandt retten det bevist, at han var tilknyttet rockerklubben i november sidste år og derfor var en del af en verserende bandekonflikt.

 

Ud over dommen for at have transporteret og været i besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder, blev den 38-årige også dømt for to indbrud .

Den 38-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.