Til juli rejser skuespiller Nanni Lorenzen fra Randers EgnsTeater til Kina for at spille forestillingen ”Sokken” på en stor kinesisk børneteaterfestival

Nanni Lorenzen har tidligere turneret i både England og Tyskland, hvor forestillingerne blev oversat til de pågældende sprog. Men det er ikke en mulighed denne gang, da de kinesiske børn i aldersgruppen udelukkende taler kinesisk. Det giver nogle ekstra udfordringer.

”Børnene kan jo ikke forstå dansk, så jeg skal koncentrere mig ekstra meget om at udtrykke mig kropsligt. Men de små behøver ikke så mange ord. De fanger mere stemninger og udtryk,” siger Nanni Lorenzen og fortæller, at kineserne heldigvis godt ved, hvad de har købt.

”Der var en delegation på ti kinesere inde og se forestillingen på Aprilfestivalen i 2018. Og det var kun den ene af dem, der kunne lidt engelsk. Så de har jo vurderet, at man sagtens kan få noget ud af forestillingen, selvom man ikke forstår ordene,” siger Nanni, der glæder sig meget til at spille for det kinesiske publikum.

”Jeg er spændt på publikums reaktion. Om den er ligesom herhjemme, og om de lever sig ind i det. Jeg kunne godt forestille mig, at de kinesiske børn er noget mere disciplinerede. Og så glæder jeg mig til at se en masse spændende teater og blive inspireret,” siger hun.

 

En stor anerkendelse

For teaterleder Peter Westphael er det altid interessant at skulle præsentere dansk børneteater for et internationalt publikum.

”Vores børneteaterkultur i Danmark går jo mange år tilbage og har som sin kerne at give børn en kunstnerisk oplevelse. Mange steder i verden er børneteater anderledes funderet og ses i højere grad som et pædagogisk værktøj til læring og dannelse. Derfor er det også spændende at spille for et publikum, der er vant til noget helt andet og se, hvordan de tager imod vores forestillinger,” siger Peter Westphael, der sagtens kan forestille sig, at deltagelsen kan føre mere med sig.

”Vi tager med for at vise udlandet, hvad vi kan og for at skabe netværk. Også i Kina. Vi vil gerne til udlandet igen en anden gang, når det kan passe ind i det, vi ellers laver. Og så er det jo altid skønt med den anerkendelse, det er, når man bliver inviteret med på en af de meget store internationale børneteater-festivaler,” siger Peter Westphael.

Nanni Lorenzen skal deltage på Shanghai International Children’s Theatre Festival med indtil videre fem opførelser af ”Sokken” 6. og 7. juli, og tre mere er under planlægning.