Den erhvervsdrivende familiefond Færchfonden henter direktør i Midtjysk el-handel samt salgs- og marketingsdirektør i Verdo Claus Omann Jensen ind som ny direktør

 

Pr. 1. August tiltræder Claus Omann Jensen som administrerende direktør i Færchfonden. Claus Omann Jensen startede sin karriere hos IBM, hvor han havde en række ledende stillinger, før han i 2007 har stået i spidsen for familiens møbelvirksomheder. Nu, 12 år, en borgmester- og direktørpost senere, skal Claus Omann Jensen igen have fokus på entreprenørskabet og væksten nu i Nordvestjylland. Bestyrelsesformand i Færchfonden, Annemette Færch, ser meget frem til det nye samarbejde:

”Færchfondens klare mål er at skabe et økosystem i verdensklasse for iværksætteri og vækst i Nordvestjylland. Vi har en stærk platform med bl.a. SoundHub Denmark og Holstebro Udvikling P/S, og med Claus Omann Jensen har vi fundet den helt rigtige profil til at folde vores strategi fuldt ud. Claus har stor erfaring med udviklingsprojekter og har haft ledende roller i deres familieejede virksomheder. Han har også bevist, at han kan skabe byudvikling i stor skala via hans

erfaring i Randers Kommune. Han kommer i den grad til at kunne bidrage med sin brede erfaring og helhedstænkning til vores eksisterende og fremtidige projekter, som skal understøtte foretagsomhed, vækst og tiltrækningskraft i Nordvestjylland.”

Og det er ikke nogen ny opgave for Claus Omann Jensen at skabe vækst i det jyske. I sin tid som borgmester i Randers (2014-2017) steg antallet af netto-tilflytninger til kommunen, og Randers’ erhvervsmåling fra DI gik fra nr. 88 i 2013 til nr. 36 i 2015. Siden da har Claus endvidere skabt flotte resultater som direktør hos Midtjysk el-handel samt salgs- og marketingsdirektør i Verdo og gennem hans fem år som formand for Pædagogernes Pension, der sidste år blev kåret til årets pensionskasse i Danmark.

Men Claus lægger nu den politiske kasket på hylden, og han ser frem til at trække i arbejdstøjet og bygge bro mellem erhvervslivet og det kommunale, som han mener er centralt for at forløse vækstpotentialet i området:

”Færchfonden har en klar strategi om at skabe vækst, iværksætteri og lokal tiltrækningskraft i Nordvestjylland. Jeg ser meget frem til at bygge videre på et stærkt fundament og bygge bro mellem erhvervslivet og det kommunale for at gøre det endnu mere attraktivt at bosætte sig i Nordvestjylland, både som virksomhed og privatperson.

Claus er gift med Jeanette Omann med hvem han har to døtre. Han tiltræder i Færchfonden 1. august.

_______________

Om Færchfonden

Færchfonden blev stiftet i 1984 af Kirsten og Jørgen Færch. Fonden understøtter foretagsomhed, vækst og lokal tiltrækningskraft i Nordvestjylland gennem udvikling af iværksætteri, erhverv, kultur, uddannelse mm. Færchfonden bidrager markant til udviklingen af Holstebros nye bymidte og har etableret Sound Hub Denmark i Struer samt det kreative talentakademi DTA Campus.