Nyt madpakkehus, toilet, nyt broanlæg og opdateret havn skal gøre det nemmere for alle at bruge Kanaløen i Randers Fjord. Og efter et års arbejde byder Kanaløen på indvielse tirsdag 4. juni fra kl. 17-19

 

“Alle er velkomne til åbningen. Målet er at Kanaløen er for alle. Det er virkelig en naturperle i fjorden, og med de nye faciliteter er der ingen tvivl om, at Kanaløen nu virkelig kan tlibyde det, som er nødvendigt for at få en dejlig udflugt til øen,” siger Daniel Madié, formand for Randers Havn, der ejer Kanaløen. Han åbner officielt Kanaløens nye faciliteter.

 

Et stærkt samarbejde om en naturperle

Midlerne til at opdatere havnen, lave nyt broanlæg, bygge et madpakkehus og toilet kommer fra midler i Nordea-fonden via Naturpark Randers Fjord, ELRO fonden, Friluftsrådet samt Landdistriktsudvalget i Randers Kommune, der har valgt at give midler til Kanaløen, fordi den ligger i Naturpark Randers Fjord og er ejet af Randers Havn. Øen ligger i Norddjurs Kommune, som også varetager den daglige vedligeholdelse.

På åbningsdagen vil der være rig mulighed for at gå en tur på Kanaløen og se de nye faciliteter. Randers Produktionshøjskole sørger for servering af en pølse og drikkevarer, ligesom det er muligt at sejle fra både Voer og Mellerup til den officielle åbning tirsdag 4. juni kl. 17. Både Ragna, Lillebjørn og Produktionshøjskolens båd Ægir sejler i forbindelse med åbningen til Kanaløen og retur.

Der vil være afgang fra både Voer og Mellerup kl. 15.30-16.30. Der sejles retur fra Kanaløen fra kl. 18.45-19.30.

 

Rigt dyreliv

Opgraderingen af Kanaløen er foretaget i vintermånederne, hvor der har været lukket for adgang til Kanaløen, mens Randers Produktionshøjskole har arbejdet på øen med Randers Havn som bygherre. Målet var netop at en opgraderet Kanalø skulle stå klar til sejlersæsonens start.

“Jeg håber at rigtig mange vil komme til indvielsen og opleve hvor nemt det er blevet at gå på opdagelse på øen. Vores mål er, at Kanaløen kan bidrage til at engagere også kommende generationer i skønne oplevelser ved vandet. Alle er velkomne til at nyde et par timer på øen i godt selskab og med en bid mad,” siger John Morgen, direktør for Randers Havn.

De nye faciliteter er placeret på midten af øen for at tage mest mulig hensyn til dyrelivet og ynglende fugle på øen.

Bag initiativet til “Kanaløen for alle” står Randers Havn, Randers Produktionshøjskole, Naturpark Randers Fjord, Fællesudvalget for alle brugere i og ved Randers Fjord samt kommunerne Norddjurs og Randers.