Ditlev Rossing glæder til at komme i kamp igen

 

Det ubesejrede danske boksehåb Ditlev Rossing skal i Randers forsvare sin WBC junior-VM-titel mod ligeledes ubesejrede Landry Matete fra DR Congo, når det 15. juni går løs ved den store boksegalla “Jørgen Hansen Memorial” i Arena Randers.

Ditlev Rossing får hænderne fulde mod den 22-årige ubesejrede Landry “Balo” Matete fra Den Demokratiske Republik Congo (DR Congo). Kampen er én af hele tre titelkampe på det pågældende boksestævne.

“Jeg ser frem til at bokse igen. Det er stykke tid siden, at vi har været forbi Jylland, og jeg kender en del, som glæder sig til at se mig. De sætter i hvert fald pris på, at jeg skal bokse i Randers. Derfor glæder jeg mig ekstra meget til at komme tilbage i ringen og forsvare titlen,” siger Ditlev Rossing, som er ubesejret i 11 kampe, hvoraf syv er vundet på knockout.

Den 24-årige Ditlev Rossing var senest i ringen den 18. januar, hvor han vandt endnu en knockoutsejr. Sidste gang, han forsvarede sin WBC-titel, var i november 2018, da han knockoutede argentineren Miguel Angel Peralta i tredje omgang.

 

Aldersgrænse passeret

Ditlev Rossing med tilnavnet “D-Struction” har sidenhen passeret aldersgrænsen for junior-VM-kampe i WBC-regi, men ifølge forbundets regler har man som regerende mester ret til en afsluttende “graduation fight”, som ved sejr kan give et ekstra ryk op ad ranglisten, inden der bliver taget hul på fremtidige opgaver.

Ditlev Rossing ligger i skrivende stund nummer 33 på WBC’s verdensrangliste, men den placering vil den 22-årige Congo-bokser Landry Matete gøre alt for at erobre.

Den økonomi-uddannede bokse-elegantier fra Kinshasa er ifølge sin rekordliste, som er verificeret af det congolesiske professionelle bokseforbund og godkendt af WBC, ubesejret i 12 kampe som professionel med 11 sejre og en enkelt uafgjort.

Matete er 189 centimeter høj og beskrives som en teknisk dygtig bokser, der startede sin karriere i letsværvægt, men som ifølge rekordlisten har bokset sine seneste tre prof-kampe i cruiservægt. Sideløbende er han en af de boksere, der udnytter muligheden for både at bokse professionelle kampe og deltage i amatørboksning på samme tid.

 

Satser på OL 2020

Også indenfor amatørboksningen er han ganske succesfuld, idet han så sent som i marts vandt guld ved de nationale congolesiske mesterskaber. Som national mester i Congo, et land med 92 millioner indbyggere, satser han derfor på at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020.

Landry Matete og hans team har dog også længe jagtet WBC’s junior-VM-titel, som skal få ham ind på WBC’s verdensrangliste og bane vejen for et internationalt gennembrud i professionel boksning.

Ditlev Rossing har respekt for sin modstander, men mener samtidig, at han har redskaberne til at stoppe ham og dermed forsvare sin titel.

“Landry Matete er en helt anden type bokser end modstanderen i mit seneste titelforsvar. Dengang mødte jeg en vild slugger fra Argentina. Nu kommer der en meget dygtig teknisk bokser, som der er rig mulighed for at lave en rigtig god kamp mod. Han har en masse boksning i sig. Han kommer ikke bare for at slås, men kommer for at bokse sin chance. Han er noget højere end mig, og han ved godt, at hans chance ligger i at bokse mig udefra bag sit jab. Men det er mod en type som ham, at jeg er allerbedst, når jeg går ind og lukker afstanden og kommer ind på halv-distancen. Det bliver en rigtig god kamp, og jeg tror, jeg vil kunne levere et brag af en knockout,” siger Ditlev Rossing, som i øjeblikket forbereder sig med trænerduoen Osama Hadifi og Idris Ahmed i Bokseinstituttet i Valby.

Boksearrangementet den 15. juni er en hyldest til det danske boksekoryfæ Jørgen “Gamle” Hansen og byder på i alt syv kampe med ikke mindre end tre titelkampe.

Billetter:  www.ticketmaster.dk

Direkte link: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-galla-billetter/466769

Følg Danish Fight Night på Facebook:  www.danishfightnight.com