Nu kommer brandvæsenet med en huskekage.

Anders Michaelsen

Det kan være hyggeligt med juledekorationer. Men det kan hurtigt også været en oplagt kilde til brandfare – i hvert fald hvis man glemmer at få slukket for kalenderlyset.

Det blev en frisør på Nyvangsvej i Randers mindet om søndag aften.

For kl. 22.59 modtog brandvæsenet en anmeldelse om brand i en juledekoration. Her havde en forbipasserende borger dog heldigvis spottet det hele i tide. Og brandvæsenet var hurtigt på stedet, og havde endda tid til at vente lidt.

»Der var ikke tale om nogen større brand. Vi står endda og kigger på branden udefra og venter på, at ejeren lukker os ind. Juledekorationen stod og brændte på et bord,« fortæller operationschef Jesper Hansen til Din Avis Randers.

Branden blev dog hurtigt slukket og nåede ikke at sprede sig. Men episoden giver samtidig også anledning til at minde om det, som brandvæsenet minder os om hvert år på denne tid:

»Hvis man forlader et lokale som den sidste, så husk nu at få slukket de levende lys. Det gælder både private og erhverv. For vi ser det da også nogle gange på arbejdspladser, at så har man kalenderlys, og så lader man det måske stå fredag, og så begynder det måske at ramme granen om søndagen. Det ser vi som regel her midt i december. Så sluk alle de levende lys, man forlader – det vil være godt,« siger Jesper Hansen.