To navne er blevet offentliggjort til Randers City Blues Festival, som afvikles i dagene torsdag 27. juni til lørdag 29. juni

 

Randers har et godt øje til svenske blues-darlings, og ved årets City Blues Festival bliver der præsenteret endnu en sangerinde, der vil kunne gå ind under den kategori. Det er Lisa Lystam, som kommer med sit meget roste Lisa Lystam Family Band og spiller blues, roots og rock’n’roll.

Fra USA kommer Chris O’Leary, der netop er trådt ned fra førstepladsen på den amerikanske Top 50 Blues Album-hitliste. Her røg Chris O’Leary op på førstepladsen i februar – i øvrigt ved at støde Buddy Guy og hans album ”The Blues Is Alive And Well” fra tronen.

The Chris O’Leary Band er qua albummet “7 Minutes Late” og en række succesfulde koncertoptrædener årets mest omtalte og efterspurgte amerikanske bluesband. Allerede i 2011 blev Chris O’Leary kåret som årets Best New Artist med sit første album ”Mr. Used To Be”, og sammen med sine musikere betragtes han som et af USA’s allerbedste yngre bluesnavne.

Inden sin solokarriere optrådte Chris O’Leary i seks året sammen med The Band-legenden Levon Helm i Helm’s Barnburners, og siden har han optrådt sammen med bl.a. Bobby Keys, The Fabulous Thinderbirds, Dan Akroyd, Albert Lee, Dave Edmunds og James Cotton, ligesom han har indspillet albums med f.eks. Bill Perry og Hubert Sumlin.

”Da vi lavede aftale med Chris O’Leary, vidste vi ikke, at han havde et nyt album på trapperne, og slet ikke at han ville blive nummer ét på hitlisten. Men det gør det sandelig ikke mindre spændende at kunne præsentere denne amerikaner, der spiller i Schweitz, Tyskland, Østrig og Slovakiet, inden han kommer til Danmark. Vi glæder os,” siger Jørn Bjerre, talsmand for Randers City Blues Festival.

 

Endnu en bluesvinder

Svenske Lisa Lystam Family Band har knap så mange år i bagagen. Som trio udgav Lisa Lystam sin første EP i 2013. Året efter fulgte albummet ”When Money’s Running Out”, og i 2015 repræsenterede Lystam Sverige ved European Blues Challenge. Lige nu er bandet aktuelt med albummet ”Give You Everything”, og Lystam-bandet tager sig i sommer nogle fridage fra de svenske bluesscener for at promovere sig selv og det nye album i bl.a. Tyskland og Danmark.

”Hele Randers forelskede sig i svenske Ida Bang ved den allerførste bluesfestival i byen,” fortæller Jørn Bjerre og fortsætter:

”Nu kommer så Lisa Lystam, som nok skal blive en ny bluesdarling, men med et meget mere saftigt og hårdtslående repertoire på programmet. Der er fem musikere i bandet, og der er kraft i både guitarer og mundharpe, ligesom Lisa selv har god udstråling og en stemme med power”.