3. klasserne indtog Gammel Estrup

Børn på 3. årgang i Norddjurs Kommunes skoler fik den 23. september muligheden for at få en helt unik og ganske gratis kulturoplevelse, da Norddjurs Kommune, Læring Norddjurs og Norddjurs Skoletjeneste havde arrangeret ”Drama på slottet”.

På dagen kunne eleverne opleve professionelle skuespillere opføre stykket ”I guder” i Gammel Estrups stemningsfyldte Riddersal og samtidig kunne de blive klogere på den lokale kultur, natur og historie i form af aktiviteter fra både Norddjurs Biblioteker, Det Grønne Museum, HATS, Museum Østjylland, Norddjurs Kirker og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Børnene kunne blandt andet komme til book-talk, ofre til Auning kvinden, danse kædedans som for 400 år siden, lave deres egen engel eller blive sminket som en ægte grevinde.

Hevring Amatør Teater Selskab (HATS) deltog i arrangementet med en populær eventyrworkshop. Foto: Gammel Estrup

”Vores ønske med ”drama på slottet” har været at tilbyde elever på 3. årgang en uforglemmelig dag i den lokale kulturs tegn samt at skabe opmærksomhed omkring de mange muligheder for ”åben skole ”-aktiviteter der er i den lokale kultur og natur i Norddjurs”, fortæller museumsinspektør Helle Ingerslev Kristensen fra Gammel Estrup.

Kultur for børn og unge i Norddjurs Kulturtjenesteprojektet Læring Norddjurs har de seneste tre år arbejdet for at få kulturen ud til børn og unge i Norddjurs. Projektet, der er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og gennemføres i samarbejde mellem Museum Østjylland, Norddjurs Skoletjeneste og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, arbejder på at skabe flere kulturoplevelser for kommunens børn og unge for at styrke deres læring og dannelse:

”Der er en lang række gevinster at hente i kvalificerede kulturoplevelser for skolebørn – dels på kort sigt i forhold til læring, trivsel og motivation og dels på lang sigt, hvor læringsoplevelser uden forskolernes mure i samarbejde med lokale kulturinstitutioner kan være med til at styrke børnenes kulturelle dannelse og medborgerskab som aktive deltagere i lokalsamfundet”, forklarer Helle Ingerslev Kristensen.

 

I Gammel Estrups kapel havde Norddjurs Kirker indrettet sig med et velbesøgt engleværksted. Foto: Gammel Estrup.